Goeree-Overflakkee - RTV Slogo (Stichting Lokale omroep Goeree-Overflakkee) heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week leest je hieronder, evenals de goede frequenties.

Wekelijkse programmering

* t’Eiland Actueel: Alsnog 75 miljoen voor aanleg doorlaat in Brouwersdam. Om de waterkwaliteit en het bodemleven in het Grevelingenmeer en andere wateren te verbeteren, trekt het kabinet in totaal 275 miljoen euro uit. Daarvan gaat 75 miljoen euro naar de aanleg van een doorlaat in de Brouwersdam. Door de toevoer van meer vers water moet er weer meer leven komen in de Grevelingen.

* Goeree-Overflakkee van Boven - deel 2: Een serie die de mooie gebieden, dorpen en aandachtspunten weergeven die op ons mooie eiland te zien en te beleven zijn. Goeree-Overflakkee wordt omsloten door de Noordzee, het Haringvliet, het Volkerak-randmeer, en het Grevelingenmeer en heeft nog heel veel gebieden waar je rust, ruimte en natuur kun vinden. Geniet mee van prachtige beelden van Goeree Overflakkee van bovenaf gezien.

* Kies met Kennis: Op woensdag 21 maart 2018 is er naast de gemeenteraadsverkiezingen ook een referendum over de Spionagewet 2017 (ook wel bekend als de sleepwet). Kies-met-kennis.nl heeft een mini documentaire gemaakt van 10 aflevering met neutrale berichtgeving over dit referendum. Tot 17 maart is dit te zien in onze tv uitzendingen.

* Legend of Rock Ouddorp: Zaterdag 28 oktober vond in de Dorpstienden in Ouddorp Legends of Rock plaats. Op deze muzikale avond waren er optredens van Voltage met Dave Vermeulen, Way Beyond, de Classic Rock Show Amstel live en alles werd gemixed door DJ Thomm. RTV SLOGO maakte een registratie van deze avond en deze keer is het 3e en laatste deel van het optreden van de Classic Rock Show Amstel live te zien. (vanwege een volle planning was dit deel nog niet eerder uitgezonden)

* Blik op Goeree-Overflakkee: In deze nieuwe serie van het programma “Blik op Goeree Overflakkee rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbij komen. In iedere aflevering zit 1 of meerdere letters verwerkt die na 11 afleveringen een zin vormen. Weet u de oplossing ? mail dan naar info@rtvslogo.nl

* Streekhistorie: GO, Kust, Rust, Ruimte & Natuur - deel 4: Goeree-Overflakkee is een prachtig eiland met een boeiende geschiedenis en het behoort tot de Zuid-Hollandse eilanden. In deze promotie video uit de jaren 80 gaan we terug naar de tijd van rust, ruimte en natuur en zie je prachtige beelden van Goeree Overflakkee uit vroegere tijden.

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer een nieuwe gast. Deze keer is Jan Willem Kom te gast en komt praten over de omloop van Goeree-Overflakkee. Kijk voor meer informatie ook op: www.huiskamervanflakkee.nl De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

*Rondrit: In deze video ziet u oudere beelden van ons eiland. De camera-auto heeft heel wat kilometers gemaakt over ons eiland. Geniet van de dorpen en dijken en zie wat er allemaal veranderd is in de loop der jaren. Wellicht ziet u bekende, maar ook onbekende straatjes voorbijkomen.

*Jeugdvideo: The Sugarfighters – deel 6: Wij gaan de strijd aan tegen suiker!!! Met bloed, zweet en tranen proberen wij onze kinderen zo gezond mogelijk te laten snoepen, want suiker maakt meer kapot dan ons lief is. Maar gaat dat ons ook lukken? Wij willen dat onze kids gezond gaan snoepen, maar gaan ze het ook daadwerkelijk eten? Wij gaan de uitdaging aan en de kids zijn onze jury. Is het Top of Flop? Ga mee met ons op ontdekkingsreis en leer welke gerechten écht werken! De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371. TV Analoog: 67+

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo