Goeree-Overflakkee - De gemeente Goeree-Overflakkee roept ook jonge kiezers op om tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, op 21 maart 2018, hun stem uit te brengen. Jonge inwoners die voor het eerst mogen stemmen, ontvangen daarover een persoonlijke brief van de burgemeester. Daarnaast opent de gemeente dit jaar een stembureau in De Sjem in Middelharnis. Door op deze vestiging van het Albeda College een stembureau in te richten, hoopt de gemeente dat meer jonge kiezers hun stem uitbrengen. Lees hieronder meer.

‘Mee mogen beslissen is een belangrijk recht in onze democratie. Door te stemmen kun je invloed uitoefenen op de uitslag en daarmee op de toekomst waar je mee te maken krijgt. Bijvoorbeeld op het gebied van sluitingstijden van de horeca, sportvoorzieningen en het onderwijs. Laat je stem daarom niet verloren gaan!’ aldus burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman. In de brief aan de jonge kiezers legt de burgemeester onder meer uit hoe het stemmen zelf in zijn werk gaat en waar ze terecht kunnen voor meer informatie.

De Sjem in Middelharnis

Inwoners kunnen op woensdag 21 maart tussen 07:30 en 21:00 uur hun stem uitbrengen in één van de 24 stembureaus op Goeree-Overflakkee. De Sjem aan de Koningin Julianaweg 55 (vestiging van het Albeda College) is dit jaar nieuw als stemlocatie. De gemeente heeft de school als stemlocatie aangewezen om de drempel voor jonge kiezers te verlagen. Op deze manier kunnen zij eenvoudig op school hun stem uitbrengen. Alle stemgerechtigden op Goeree-Overflakkee zijn hier overigens van harte welkom.

Verkiezingsmagazine

Tot 21 maart voeren de verschillende politieke partijen campagne op het eiland. Ze hangen bijvoorbeeld posters op of proberen aandacht te trekken via social media. Daarnaast is er huis-aan-huis een verkiezingsmagazine verspreid. In dit magazine staat allerlei informatie over de gemeenteraadsverkiezingen en de verschillende politieke partijen.

Raadgevend referendum

Naast de gemeenteraadsverkiezingen vindt er op 21 maart een raadgevend referendum plaats over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017. Stemgerechtigden kunnen voor of tegen deze wet stemmen. Meer informatie over het raadgevend referendum staat op referendumwiv2017.nl.

Meer informatie

Meer informatie over de komende gemeenteraadsverkiezingen staat onder andere op de gemeentelijke website. Een eenvoudige uitleg over het stemmen is te vinden op stemjijook.nu en hoewerktstemmen.nl.