Goeree-Overflakkee - Vandaag beleven we de koudste 28ste februari sinds tenminste 1901. Ondanks dat er al volop geschaatst wordt op bijvoorbeeld de "Singelkade van Menheerse", wordt er gewaarschuwd dat veel ijs dat op de kleine en grotere wateren van Goeree-Overflakkee ligt, toch onveilig is. Ook op de Singelkade zijn de reacties van schaatsers uiteenlopend. De één zegt: "Het gaat prima", terwijl de ander zegt: "Ik ben benieuwd of het ijs het houdt, want het water staat erop en de barsten en scheuren trekken erin, onder mijn voeten". Oppassen dus en bij twijfel wellicht nog één nachtje uitstellen. In de nacht van woensdag op donderdag 1 maart vriest het zo'n 6 graden en kan het ijs, onder ideale omstandigheden, nog flink groeien. Lees hieronder meer.

Foto inzenden

Heeft u ook een mooie (horizontaal genomen!) foto van de ijspret op ons eiland? Mail deze, in zo groot mogelijk formaat, naar info@igo.nl.

Voorspellingen Ed Aldus (Rijnmond.nl)

[28 februari 15.00 uur:]

Donderdag is er af en toe zon en blijft het vrijwel droog. In de ochtend eerst matige vorst en in de middag schommelt het kwik rond het vriespunt. De gevoelstemperatuur bedraagt in de eerste ochtenduren -15 graden en in de middag -10 graden. Er staat een snijdend koude oostenwind, kracht 5 of 6.

Vrijdag opnieuw zon en bewolking met pas 's avonds vanuit het zuiden lichte sneeuw. Veel zal allemaal niet voorstellen. Na een nacht met matige vorst wordt het in de middag hooguit 0 of +1 graad. Er staat een vrij krachtige en aan zee krachtige oostenwind. Later op de dag neemt de wind wat in kracht af.