Goeree-Overflakkee – Op dinsdag 27 februari 2018 vroor het gemiddeld zo'n 7 graden op ons prachtige eiland. De vele zonnige perioden werden afgewisseld door wat wolkenvelden en het bleef droog. Ideaal weer om te genieten van dit koude winterweer en de daarbij behorende factoren. Er werd heerlijk genoten en geschaatst op de "Singelkade van Menheerse”. De ijsbaan van Dirksland gaat donderdagmiddag open. De eerste foto’s druppelen binnen op de redactie. Heeft u ook een mooie (horizontaal genomen!) foto van de ijspret op ons eiland? Mail deze, in zo groot mogelijk formaat, naar info@igo.nl. Lees hieronder verder.

Vooruitzichten [dinsdag 27 februari 14.30 uur]

Een krachtig hogedrukgebied boven Scandinavië zorgt morgen en donderdag voor een een in kracht toenemende oostelijke stroming waarmee zeer koude lucht naar het Rijnmondgebied wordt gevoerd. Door de krachtige oostenwind bedraagt de gevoelstemperatuur donderdagochtend -15 graden, daarvoor geeft het KNMI dan code geel af en dat komt niet vaak voor.

Donderdag zijn er perioden met zon afgewisseld door wolkenvelden en blijft het droog. In de ochtend staat er een snijdend koude oostenwind. Vrijdagochtend eerst zon en droog. Pas in de loop van de middag vanuit het zuiden lichte sneeuw en mogelijk ook ijzel. In het weekend af en toe zon en soms wat regen. Middagtemperatuur stijgend van rond het vriespunt op donderdag naar 8 graden op zondag. In de nachten eerst nog matige vorst, daarna in het weekend oplopend naar waarden rond het vriespunt.

Weerspreuk van de dag:

"Is februari koud, dan wordt de winter niet oud".

Bron Vooruitzichten: RTV Rijnmond, Weerman Ed Aldus.