Goeree-Overflakkee - Op donderdagavond 8 maart 2018 vindt er een inloopavond plaats om de plannen voor woningbouw op de locatie van het voormalige gemeentehuis in Goedereede toe te lichten. Inwoners en andere belangstellenden zijn tussen 19.00 en 20.00 uur welkom in verenigingsgebouw Oostdam (Jongkoenstraat 1 in Goedereede). De inloopavond is openbaar en heeft een inloopkarakter, er zal geen centrale presentatie gegeven worden. Lees hieronder meer.

Planopzet

Het gemeentehuis is sinds 2013 buiten gebruik en ligt in een groene omgeving aan de Mariadijk en de Tramlijnweg. De planopzet van bouwbedrijf De Langen & van den Berg bevat rijwoningen met tuinen voor starters en doorstromers, levensloopbestendige woningen met een slaap- en badkamer op de begane grond en appartementen. Alle woningen en appartementen zullen voor de verkoop bestemd zijn.

De architectuur is geïnspireerd op monumentale boerderijen in de omgeving van Goedereede. Een ander belangrijk kenmerk is de ruime opzet van de wijk met veel groen, onder meer doordat bijna alle bestaande bomen bewaard zullen blijven.

Inloopavond

De bijeenkomst heeft een inloopkarakter, er zal geen centrale presentatie gegeven worden. Op panelen worden de stedenbouwkundige opzet, gevels, materialisatie en plattegronden getoond. Er zullen vertegenwoordigers van de gemeente, de Stadsraad Goedereede en van De Langen & van den Berg aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.