Goeree-Overflakkee - Uw en jouw lokale omroep RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s klaarstaan. De nieuwe items van deze week zijn o.a de streekdocumentaire Staal en Lavendel (deel 4), 't Eiland Actueel, Mijn hobby (vrijwillige brandweer), Blik op Goeree-Overflakkee en Streekhistorie Goeree-Overflakkee. Bekijk de frequenties van de radio en TV hieronder en lees de uitgebreide programmering.

  • Streekdocumentaire: Staal en Lavendel - deel 4: De documentaireserie 'Staal & Lavendel' - De levensladder van Cornelis Verolme. In deze documentaire die uitgezonden wordt, staat Cornelis Verolme centraal, een legendarische scheepsbouw-tycoon die zich opwerkte van boerenzoon tot grootindustrieel, maar die zijn imperium ook weer kwijtraakte. Verolme werd geboren in het dorpje Nieuwe-Tonge, op het eiland Goeree-Overflakkee.
  • T’Eiland Actueel: Met het droge voorjaar en extreem natte najaar was het dit jaar al geen pretje om aardappelteler te zijn. Maar het lijkt nu echt een verloren seizoen. Vooral op Goeree-Overflakkee kunnen veel boeren hun oogst weggooien vanwege waterrot. Vooral de agria-aardappel is hier erg vatbaar voor en dat ras wordt veel geteeld op het eiland. Verslaggever Sanne Waldekker sprak met een boer die hier veel schade van heeft.
  • Mijn Hobby-Vrijwillige brandweer: In deze serie gaan we op bezoek bij inwoners van Goeree Overflakkee met een bijzondere of aparte hobby. Achter elke hobby schuilt een verhaal. Wat beweegt mensen om voor een bepaalde hobby te kiezen, hoe zijn ze met deze hobby in contact gekomen en wat is er zou leuk aan de hobby. Je kunt het zien in deze serie die een keer per maand uitgezonden word. Deze keer zijn we op bezoek geweest bij de vrijwillige brandweer.
  • Blik op Goeree-Overflakkee: In deze nieuwe serie van het programma “Blik op Goeree Overflakkee rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbij komen. In iedere aflevering zit 1 of meerdere letters verwerkt die na 11 afleveringen een zin vormen. Weet u de oplossing? Mail dan naar info@rtvslogo.nl
  • Streekhistorie: GO, Kust, Rust, Ruimte & Natuur - deel 2: Goeree-Overflakkee is een prachtig eiland met een boeiende geschiedenis en het behoort tot de Zuid-Hollandse eilanden. In deze promotie video uit de jaren 80 gaan we terug naar de tijd van rust, ruimte en natuur en zie je prachtige beelden van Goeree Overflakkee uit vroegere tijden.

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer een nieuwe gast. Deze keer zijn Léonie van der Spaan en Michael de Boer te gast en zij komen alles vertellen over Best Buddies. Kijk voor meer informatie ook op: www.huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

*Rondrit: In deze video ziet u oudere beelden van ons eiland. De camera-auto heeft heel wat kilometers gemaakt over ons eiland. Geniet van de dorpen en dijken en zie wat er allemaal veranderd is in de loop der jaren. Wellicht ziet u bekende, maar ook onbekende straatjes voorbijkomen.

*Jeugdvideo: The Sugarfighters – deel 4: Wij gaan de strijd aan tegen suiker!!! Met bloed, zweet en tranen proberen wij onze kinderen zo gezond mogelijk te laten snoepen, want suiker maakt meer kapot dan ons lief is. Maar gaat dat ons ook lukken? Wij willen dat onze kids gezond gaan snoepen, maar gaan ze het ook daadwerkelijk eten? Wij gaan de uitdaging aan en de kids zijn onze jury. Is het Top of Flop? Ga mee met ons op ontdekkingsreis en leer welke gerechten écht werken! De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371. TV Analoog: 67+

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: en Twitter: @rtvslogo