Goeree-Overflakkee - Een koude-inval gaat er voor zorgen dat volgende week waarschijnlijk geschaatst kan worden op natuurijs. Dat zegt regio-weerman Ed Aldus. De verwachting is dat temperaturen gaan dalen tot 6 graden onder het vriespunt. "De koudste temperaturen van deze winter gaan we nog krijgen", zegt Aldus dinsdag op radio Rijnmond. "Dat zal dan op de valreep zijn van de meteorologische winter." Lees hieronder meer.

[21 februari 2018, 08:00 uur] "Vandaag is het zonnig met in de loop van de dag slechts een paar wolkenvelden en blijft het droog. Het wordt vanmiddag 5 graden en staat er een matige noordoostenwind, windkracht 3 of 4. Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen en gaat het licht vriezen met minima tot -3 graden. De zwakke tot matige wind waait uit het noordoosten.

Donderdag opnieuw veel zon en dat bij een middagtemperatuur van 5 graden en een matige noordoostenwind, kracht 3 of 4. Vrijdag verloopt stralend zonnig. Na een nacht met lichte vorst wordt het 's middags een graad of 4. Door de matige en aan zee vrij krachtige oostenwind voelt het schraal aan."

Bekijk HIER het weerpraatje van Ed Aldus, RTV Rijnmond.