Goeree-Overflakkee - Vanaf maandag 12 februari 2018 kunt u weer kijken naar nieuwe TV-uitzendingen bij uw lokale omroep RTV Slogo (Stichting Lokale omroep Goeree-Overflakkee). RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week zijn onder andere Streekdocumentaire: Staal en Lavendel - deel 2, Politieke Achtergronden, Blik op Goeree-Overflakkee en Streekhistorie: De Deltawerken - deel 2. Lees hieronder meer.

De nieuwe items van deze week zijn:

  • Streekdocumentaire: Staal en Lavendel - deel 2: De documentaireserie 'Staal & Lavendel' - De levensladder van Cornelis Verolme. In deze documentaire die uitgezonden wordt, staat Cornelis Verolme centraal, een legendarische scheepsbouw-tycoon die zich opwerkte van boerenzoon tot grootindustrieel, maar die zijn imperium ook weer kwijtraakte. Verolme werd geboren in het dorpje Nieuwe-Tonge, op het eiland Goeree-Overflakkee.
  • Politieke Achtergronden: In deze nieuwe aflevering van het politieke programma zijn Aat van Alphen en Henk van der Meer te gast. Gezamenlijk gaan zij namens Eiland van Vrijheid (EVV) deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart a.s. In deze uitzending kijken ze samen terug op de afgelopen raadsperiode en is er volgens beiden weinig daadkracht getoond. Maar beide heren kijken ook vooruit en geven toelichting op hun verkiezingsprogramma.
  • Blik op Goeree-Overflakkee: In deze nieuwe serie van het programma “Blik op Goeree Overflakkee rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbij komen. In iedere aflevering zit 1 of meerdere letters verwerkt die na 11 afleveringen een zin vormen. Weet u de oplossing: mail dan naar info@rtvslogo.nl
  • Streekhistorie: De Deltawerken - deel 2: Hoewel het Deltaplan al voor de watersnoodramp van 1953 door Johan van Veen was bedacht, gaf deze gebeurtenis de doorslag om de Nederlandse kustlijn met ongeveer 700 kilometer te verkorten door het aanleggen van gesloten en doorlaatbare dammen tussen de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. Op die manier hoefden slechts de dijken ten westen van het land verhoogd en verstevigd te worden, en konden ze landinwaarts ongeschonden blijven. In dit tweede deel van deze documentaire is te zien hoe de Deltawerken worden volbracht en in werking worden gesteld.

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer een nieuwe gast. Deze keer zijn Hansje Zoon en Jan Birkhoff te gast en zij komen vertellen over de Waterpoortlooop.. Kijk voor meer informatie ook op: www.huiskamervanflakkee.nl De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

*Rondrit: In deze video ziet u oudere beelden van ons eiland. De camera-auto heeft heel wat kilometers gemaakt over ons eiland. Geniet van de dorpen en dijken en zie wat er allemaal veranderd is in de loop der jaren. Wellicht ziet u bekende, maar ook onbekende straatjes voorbijkomen.

*Jeugdvideo: The Sugarfighters – deel 2: Wij gaan de strijd aan tegen suiker!!! Met bloed, zweet en tranen proberen wij onze kinderen zo gezond mogelijk te laten snoepen, want suiker maakt meer kapot dan ons lief is. Maar gaat dat ons ook lukken? Wij willen dat onze kids gezond gaan snoepen, maar gaan ze het ook daadwerkelijk eten? Wij gaan de uitdaging aan en de kids zijn onze jury. Is het Top of Flop? Ga mee met ons op ontdekkingsreis en leer welke gerechten écht werken! De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371. TV Analoog: 67+

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo.