Goeree-Overflakkee - "Slavernij. Dat klinkt als iets uit een ver verleden. Maar wereldwijd leven er nog steeds 40 miljoen mensen in slavernij. Eén op de vier daarvan is kind!" Het is een vooruitstrevend project van Woord en Daad waar, onder andere, een groep mensen van Goeree-Overflakkee aan meedoet. Zij gaan de uitdaging aan om kindslaven in Haïti, nieuwe kansen te bieden. De groep heeft besloten geld binnen te halen door middel van sponsoring voor hun sportieve prestatie. Deze bestaat uit het beklimmen van de Mont Ventoux (Frankrijk) op 22 september 2018. Deze beklimming kan (hard)lopend en op de fiets worden gedaan. De hardlooproute is bijvoorbeeld gelijk aan deel één van de fietsroute. Lees hieronder meer en kijk wie er meedoen!

Kindslaven

Voor ouders op het Haïtiaanse platteland is elke dag een worsteling. Vaak is er nauwelijks genoeg eten voor het hele gezin. Geld om aan kleding of school te besteden is er al helemaal niet. Daarom besluiten veel ouders een of meerdere kinderen weg te geven of te verkopen aan een rijker gezin in de stad. Het is gebruikelijk dat rijkere Haïtiaanse families een hulp in de huishouding, een ‘Restavek’ hebben. Plattelandsouders geloven daadwerkelijk dat hun kinderen als ‘Restavek’ een betere toekomst krijgen. Maar niets is minder waar. Deze kinderen worden als slaaf behandeld: ze mogen niet naar school en worden geïsoleerd, uitgebuit en misbruikt. Woord en Daad vindt dat ieder kind een veilig thuis moet hebben en de kans om naar school te gaan. Samen met de Haïtiaanse organisatie Restaveks Freedom en Woord en Daad zetten mensen zich in om Restaveks te bevrijden uit slavernij en kinderen een veilig thuis te geven.

1000 euro

Ook dit jaar neemt iedere deelnemer van het evenement €1.000,00 sponsorgeld mee. Voor dit geld krijgt één kind een veilig thuis en goede zorg, een jaar lang onderwijs en de broodnodige psychosociale hulp. Maar niet alleen het kind krijgt goede zorg. 1/3 van dit bedrag wordt besteed aan de preventie van kindslavernij en training van de ouders, zodat het kind een veilige omgeving heeft om op te groeien.

Deelnemers sponsoren

Op de website van Sport for Others wordt het project verder uitgelegd. De deelnemers vind u HIER.