Goeree-Overflakkee - De Stichting Lokale omroep Goeree-Overflakkee (RTV Slogo) heeft vanaf maandag 15 januari 2018 naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. Zoals 'Met hart en ziel', Nieuwjaarsreceptie gemeente, de opening van het Fietscafé 'De Werkplaats', 'Blik op Goeree-Overflakkee' en Politieverhalen in beeld. Maar bekijk ook de vaste programma's, met nieuwe onderwerpen op uw lokale zender (zie onder).

De nieuwe items van deze week zijn:

  • Met Hart en Ziel: Begin december was er in de Hervormde kerk van Dirksland het benefietconcert Met Hart en Ziel waarvan de opbrengst ten goede kwam aan speciale projecten binnen de gesloten woongroepen van dementerende bejaarden binnen Curamare. Aan dit concert werkten o.a. Thijs van Leer, Wybe Kooijman en Joline Sperling mee. Deze week is deel 1 te zien van dit concert.
  • Nieuwjaarsreceptie Gemeente GO: Dit jaar was de gemeentelijke nieuwsjaarsreceptie in de Dorpstienden te Ouddorp. Tijdens deze avond konden inwoners, ondernemers en belangstellenden het college, de directie en de raadsleden op informele wijze ontmoeten en nieuwjaarswensen uitwisselen. RTV SLOGO was er ook bij en sprak o.a. met de Burgemeester Mevr. Grootenboer-Dubbelman.
  • Blik op Goeree-Overflakkee: In deze nieuwe serie van het programma “Blik op Goeree Overflakkee rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbij komen. In iedere aflevering zit 1 of meerdere letters verwerkt die na 11 afleveringen een zin vormen. Weet u de oplossing ? mail dan naar info@rtvslogo.nl
  • Politieverhalen in beeld- Zondag: In deze serie krijgt u een kijkje in het leven van een agent bij de politie: Wijkagente Henrieke Schoonekamp deelt haar ervaring op het gebeid van het verwerken van het meemaken van een inbraak.
  • Opening Fietscafe De Werkplaats: Zaterdag 6 januari 2018 werd Fietscafé ‘De Werkplaats’ in Middelharnis geopend. Dit fietscafé is een nieuw initiatief van de stichting Koop de Goede Hoop. RTV SLOGO was erbij en maakte een reportage van de opening.

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer een nieuwe gast. In de eerste uitzendingen van het nieuwe jaar is o.a. Raimond Moerman te gast die komt praten over “freerunners” en is er aandacht voor de herdenkingscantate watersnoodramp 1953 van A. Keijzer. Kijk voor meer informatie ook op www.huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

*Rondrit: In deze video ziet u oudere beelden van ons eiland. De camera-auto heeft heel wat kilometers gemaakt over ons eiland. Geniet van de dorpen en dijken en zie wat er allemaal veranderd is in de loop der jaren. Wellicht ziet u bekende, maar ook onbekende straatjes voorbijkomen.

*Jeugdvideo: Clown Jopie en Dodo willen met vakantie : Alleen de vraag is, hoe pakken ze dit aan. Van de dame van het reisbureau horen ze dat een vakantie 2000 euro kost. Clown Jopie en Dodo schrikken hier nogal van. Ze keren hun spaarpot om en komen aan 2 euro. De dame van het reisbureau komt met een idee, "misschien is het handig als jullie een vakantiebaantje zoeken". Clown Jopie en Dodo willen niet werken, maar met vakantie. Alleen zit er niets anders op. Clown Jopie en Dodo gaan ramen wassen, gras maaien en stenen sjouwen. Al deze baantjes lopen niet zo goed af. Dan komen de twee vrienden op het idee om auto's te gaan wassen bij een tankstation. De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar:televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371. TV Analoog: 67+

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo