Goeree-Overflakkee - Inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee kunnen vanaf 1 januari 2018 als particulier afvalstoffen gratis inleveren op de milieustraten in Goedereede en Middelharnis. Als gevolg van de maatregel haalt de gemeente grof huishoudelijk afval op afroep, vanaf 1 april 2018, eens per maand aan huis op. Oude metalen en wit- en bruingoed blijft de gemeente wekelijks ophalen. De gemeente wil met de maatregel het inleveren van afvalstoffen op de milieustraat bevorderen en zo haar afvalscheiding verder verhogen. Lees hieronder meer.

De gemeente hoopt ook dat het gratis inleveren van afvalstoffen, ervoor zorgt dat afvaldumpingen tot het verleden behoren. Op de gemeentelijke website staat een overzicht van afvalstoffen die inwoners bij de milieustraat kunnen inleveren.

Geen bedrijfsafval

Let op! De gemeente accepteert alleen afval van particulieren op Goeree-Overflakkee. Bedrijfsafval wordt niet geaccepteerd.

Afvalbeleidsplan 2015-2020

Het gratis inleveren van grof huishoudelijk afval is één van de maatregelen uit het afvalbeleidsplan 2015-2020 van de gemeente. Met de uitvoering van het plan streeft de gemeente naar 75 procent hergebruik van het huishoudelijk afval.

Kijk voor meer informatie over het inleveren van afvalstoffen en het laten ophalen van grof huishoudelijk afval via deze link op de website van de gemeente: ww.goeree-overflakkee.nl/afval.