Goeree-Overflakkee - Lees een ingezonden brief over het (trage) internet op bepaalde gebieden op ons eiland. De oproep klinkt om u aan te melden als u voor een snel internet pleit. Totaal zijn 150 meldingen nodig op ons eiland en de teller staat op 99. "Eilandbewoners in buitengebieden zonder 4G-bereik en zonder kabel hebben nog steeds geen snel internet. Kinderen van gezinnen in buitengebieden hebben steeds meer internet-capaciteit nodig voor school en dat is via de KPN-telefoonlijn ontoereikend." Lees hieronder verder.

"De basisschool op Goedereede-Havenhoofd heeft ook een hogere snelheid nodig. Ook voor bedrijven in de buitengebieden is de lage snelheid een probleem. De ontwikkeling in TV-on-demand zoals Netflix en Videoland vereisen hogere internetsnelheid. Ook websites richten zich steeds meer op het snelle internet waardoor de snelheid in buitengebieden steeds meer ontoereikend wordt. Onze gemeente Goeree-Overflakkee heeft een aanbieder gevonden die snel internet kan aanbieden en dat is het bedrijf Greenet.nl. Naar aanleiding hiervan zijn bewoners van het Havenhoofd erg enthousiast geworden en hebben een actie gevoerd en hebben inmiddels aanmeldingen gegenereerd, ook op de rest van het eiland hebben mensen zich aangemeld, maar helaas nog niet genoeg!

Totaal zijn er 150 aanmeldingen nodig op het eiland, op dit moment is de stand 99, er zijn dus nog 51 aanmeldingen nodig. De deadline is gesteld op 15 december 2017.

Docent Natuurkunde, Rik Klein (Havenhoofd), doet hiermee een oproep om je aan te melden: Collectief Digitaal de toekomst tegemoet!

Het internet dat Greenet.nl aanbied heeft een internetsnelheid aan van ca. 50 Mbit/s (dit is ongeveer 7 keer zo snel als we nu maximaal hebben), ook telefonie is mogelijk met behoud van het vaste telefoonnummer. Echter digitale TV behoort niet tot het pakket. De gemeente heeft een subsidie aangeboden voor de eerste 400 aanmeldingen voor de aansluitkosten: € 200,- subsidie op de eenmalige aansluitkosten: € 239,95 (incl. BTW), dus aansluitkosten zijn dan € 39,95. Installatiekosten zijn geschat op ca. € 100,-. De maandelijkse kosten bedragen € 47,50 per maand (incl. BTW). Het snelle internet zal bij voldoende aanmeldingen ca. half 2018 beschikbaar zijn."

Meer informatie en aanmelden kan via deze link/website.