17 november 2017, Goeree-Overflakkee - Tijdens de oogstperiode is er verhoogde kans op slik op de weg. De modder blijft tussen de banden van landbouwvoertuigen kleven en komt vervolgens op de weg terecht. De polderwegen kunnen dan verraderlijk glad worden. Vooral bij regen kan een droge modderlaag het wegdek snel veranderen in een spiegelgladde glijbaan. Agrariërs moeten zorgen dat de achtergebleven modder wordt opgeruimd en de weg schoon blijft. De wegbeheerders controleren of dit ook gebeurt. Het is belangrijk dat agrariërs ervoor zorgen dat de weg wordt schoongemaakt, maar ook dat weggebruikers hun snelheid aanpassen aan de situatie. Lees hieronder meer.

Advies weggebruikers
Slik op de weg is nooit helemaal te voorkomen in het buitengebied. Ziet u slik op de weg? Pas dan uw snelheid aan en rijdt langzaam en voorzichtig over het vervuilde stuk weg. Het is belangrijk om niet plotseling te remmen of gas te geven, en ook geen plotselinge of grote stuurbewegingen te maken.

Geen waarschuwingsbord?
Weggebruikers die onderweg slik zien liggen die niet is gemarkeerd met een waarschuwingsbord, kunnen dit melden bij de politie (0900 8844). De politie geeft de melding door aan de wegbeheerder, zodat die wat aan de gevaarlijke situatie kan doen.

Bron Goeree-Overflakkee