Goeree-Overflakkee - De afdeling Goeree-Overflakkee van het Rode Kruis, bestaat uit een zeer enthousiast team vrijwilligers. Zij zetten zich al jaren in voor inwoners van het eiland die aan huis gebonden zijn en ondersteunen bij de vele evenementen. Het Rode Kruis heeft een vacature voor een bestuurslid en coördinator Communicatie. "Omdat het vinden van vrijwilligers überhaupt, maar zeker het vinden van een bestuurslid een lastige opgave is, doen we een oproep via onderstaande vacature." Het Rode Kruis zou nergens zijn zonder de hulp van vrijwilligers. De vacature is op vrijwillige basis voor gemiddeld 2-4 uur per week om hulp aan mensen in nood of in een kwetsbare situatie mogelijk te maken. Lees hieronder meer.

Vacature bestuurslid en coördinator Communicatie 2.0

Altijd al vrijwilligerswerk willen doen waar meer uit te halen valt, je jezelf kunt ontwikkelen en waar je je in kunt zetten voor ons mooie eiland? Het Rode Kruis afdeling Goeree-Overflakkee zoekt vanwege het vertrek van de huidige collega een nieuw:

Bestuurslid en coördinator Communicatie 2.0

Het Rode Kruis zou nergens zijn zonder de hulp van vrijwilligers. De vacature is op vrijwillige basis voor gemiddeld 2-4 uur per week om hulp aan mensen in nood of in een kwetsbare situatie mogelijk te maken. De afdeling Goeree-Overflakkee bestaat uit een zeer enthousiast team vrijwilligers, die zich al jaren inzetten voor inwoners op het eiland die aan huis gebonden zijn door ziekte en/of leeftijd en ondersteunen bij de vele evenementen op het eiland. De afdeling houdt zicht actief bezig met het ontwikkelen van de kerntaken van het Rode Kruis, onder andere zelfredzaamheid, respect & hulpbereidheid en nood- en evenementenhulp. De afdeling is volop in beweging en ontwikkeling.

Wat ga je doen?

Jij stimuleert en enthousiasmeert je collega-bestuurders en andere vrijwilligers op Goeree-Overflakkee. Je deelt best practices op het gebied van de collecte, noodhulpacties en/of andere projecten waarbij (online en/of social) communicatie wordt ingezet. Je ziet en benut kansen. Het bewaken en toetsen van inhoud en voortgang van werkplannen op het gebied van communicatie behoren ook tot je takenpakket. Je neemt binnen de afdeling initiatief tot en geeft richting aan de interne en externe communicatie.

Ons ideale bestuurslid en coördinator Communicatie...

 • is een enthousiaste teamspeler die verbindt;
 • is een enthousiaste communicatie-kenner die op vrijwillige basis gemiddeld 2-4 uur per week tijd vrij wil maken;
 • adviseert over en beheert onze website en social media accounts;
 • zorgt voor contacten met de media op ons eiland en verzorgt persberichten;
 • is een netwerker pur sang;
 • is communicatief vaardig, zowel in woord als geschrift;
 • is enthousiast, ondernemend, innovatief, betrouwbaar, motiverend, creatief en bruist van de goede ideeën.

Het inzetten van jouw talent, het verruimen van je kennis en ervaring en jezelf verder kunnen ontplooien vinden wij erg belangrijk. Het kan best zijn dat je al deze ideale eigenschappen niet (helemaal) bezit, maar herken jij je in (de meeste) bovenstaande zaken? Reageer dan snel! De exacte invulling van de vacature is volledig met jou bespreekbaar.

Wat biedt het Rode Kruis?

 • Een uitdagende bestuurs- en coördinatorfunctie; het Rode Kruis is in transitie waardoor flexibiliteit een must is en je écht het verschil kunt maken als bestuurder;
 • Goede begeleiding: je wordt wegwijs gemaakt door de voorzitter en je collega-bestuursleden. Bovendien word je tot eind juni 2018 ingewerkt door onze huidige collega die je alle kneepjes zal leren;
 • De mogelijkheid om bestuurlijke en coördinerende ervaring op te doen;
 • De ruimte voor eigen initiatief en creativiteit bij het uitbouwen van je portefeuille Communicatie;
 • Je werkt in een enthousiast en gezellig team van collega-bestuursleden;
 • Je krijgt een prachtige vrijwilligersfunctie waarbij de focus ligt op ons eigen eiland met veel voldoening;
 • Het Rode Kruis vergoedt gemaakte onkosten en zorgt dat je tijdens uitvoering van je werkzaamheden verzekerd bent;
 • Het Rode Kruis vindt het belangrijk dat je je kunt ontwikkelen in je functie. De bestuursacademie is speciaal ontwikkeld om trainingen en cursussen op maat te kunnen bieden voor bestuurders.

Enthousiast?

Genoeg gelezen en kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Stuur dan een motivatiemail met je CV naar onze vrijwilligersmanager Miriam van Heusden via dit mailadres.

Heb je nog aanvullende vragen over deze vacature? Voor meer informatie kun je Carole Bakker, ons huidige bestuurslid/coördinator bellen op nummer 06 283 131 64 of mailen via dit mailadres.