Regio - Het wordt weer vroeger donker en later licht. Op de wegen die het waterschap beheert, rijden dagelijks veel fietsers heen en weer naar school of naar het werk. Fietsers zijn erg kwetsbaar in het verkeer. Ook dit jaar houdt waterschap Hollandse Delta weer een fietslampenactie waar een lampenset wordt uitgereikt om ongelukken op de wegen te voorkomen. Ook in Middelharnis; lees hieronder verder.

Dit jaar vindt de eerste actie plaats op dinsdag 14 november 2017 in Middelharnis aan de Oudelandsedijk, tussen 07:30 en 08:15 uur en op dinsdag 21 november in de Hoeksche Waard aan de Langeweg in Oud-Beijerland. In Goeree-Overflakkee zal heemraad Piet Robijn (met in zijn politieke portefeuille 'Wegen'), aanwezig zijn bij de actie.

Veiligheid voorop

Piet Robijn: “Veiligheid voorop! In deze donkere maanden is goede fietsverlichting heel erg belangrijk. In een kwart van alle verkeersongevallen in Nederland zijn namelijk fietsers het slachtoffer."

Maak van de nul een punt

Vorig jaar werden in andere regio’s lampjes uitgedeeld. Het waterschap is eerder in september een campagne gestart met andere overheden en verkeersorganisaties om de verkeersslachtoffers te verminderen. De campagne is een initiatief van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH), de negen verkeersveiligheidsambassadeurs en de regionale samenwerkingsverbanden van gemeenten en partners in Zuid-Holland. Meer informatie? Kijk op Maak een Punt van Nul.