Oude-Tonge - Op de dag dat het artikel 'Toename inbraken bedrijfsbusjes op Goeree-Overflakkee' werd gepubliceerd, kreeg Freek van Es ermee te maken. Van Es: "Ook een goedemorgen.. staat er politie op de stoep met de mededeling je bus is leeg geroofd!". Van Es heeft een bedrijfsbus, want hij is schilder. "De schade aan de bus zelf bleef gelukkig beperkt", vertelt hij: "De bus van de buurman is ook leeg gehaald, dus ze zijn lekker bezig die gasten. Ook in Herkingen en eergisteren in Sommelsdijk begreep ik. De politie waarschuwt iedereen dat je de bedrijfsbus beter binnen kan zetten!". Lees hieronder verder.

Toename inbraken / aangifte doen

De laatste tijd is er toename van inbraken in bedrijfsbusjes op Goeree-Overflakkee. Hierbij wordt veelal het raam ingeslagen en de inhoud van de bedrijfsbusjes meegenomen. Afgelopen dagen is er ingebroken in Sommelsdijk, Stellendam en Dirksland. De politie vraagt alertheid van de burgers. Zorg ervoor dat uw bestelauto op een goed verlichte plaats parkeert wordt en laat geen (waardevolle) spullen in het zicht liggen! Auto-inbraken kunt u melden via het algemene telefoonnummers van politie: 0900-8844. Betrapt u iemand heterdaad of vertrouwd u de situatie niet? Twijfel niet en bel dan direct 112. U bent de "oren en ogen" van politie.

Gedupeerde van Es heeft gelijk aangifte gedaan. Politie roept daartoe ook altijd op. Zonder aangifte staan zij met de rug tegen de muur en kan een zaak niet vlot opgepikt worden. De inbraak in de bedrijfsbus van van Es, werd gepleegd aan de Sweelinckstraat te Dirksland (zie plattegrond Google Maps hieronder), tussen woensdag 9 augustus 2017, om 23:30 uur en donderdag 10 augustus 2017, 08:00 uur. De ruit van de deur aan de bestuurderskant was ingeslagen en de ruiten van de deur aan de bijrijderskant waren ingeslagen. Kennelijk is dit gedaan om bij de slotbediening van de achterdeuren te kunnen komen. Er leek aan de inhoud van de bus verder niets te missen. "Dus daar heb ik geluk aan gehad", aldus Freek van Es.