Middelharnis – Op vrijdagmiddag 4 augustus 2017 staat van 12:00-18:00 uur de FIEP-bus op het Diekhuusplein, aan het Beneden Zandpad te Middelharnis. Deze vrolijk gedecoreerde dubbeldekkerbus maakt het voor iedereen mogelijk de verjaardag van Fiep Westendorp te vieren. In de Rabobankzaal in het Diekhuus wordt doorlopend de film Pim & Pom vertoond. Op de bankjes voor de bus kan iedereen creatief aan de slag gaan. Ook wordt er een schilderworkshop gegeven, lees hieronder snel verder en kom ook naar Middelharnis; toegang is gratis.

Fiep Westendorp

Fiep Westendorp is vooral bekend door de aansprekende kindertekeningen van o.a. Jip & Janneke, Otje, Pluk van de Petteflet en Pim & Pom.Samen met Annie M.G. Schmidt bracht zij veel kinderverhalen tot leven.

Wat is de Fiepbus?

Het rijdend kunstwerk is maar liefst 9,5 meter lang en meer dan 3,5 meter hoog! Op de benedenverdieping van de bus kunnen de jongsten (2-8 jaar) in een doolhof op avontuur in de wereld van Fiep Westendorp. Ze vinden er allerlei spelletjes en bekende Fiepkarakters. Op de bovenverdieping kunnen maximaal 36 kinderen en begeleiders op de bankjes plaatsnemen om daar spelletjes te doen, te knutselen en nog veel meer.

Fiep-programma tijdens de Diekdag

Op vrijdagmiddag 4 augustus kunnen kinderen en hun ouders/verzorgers op het Diekhuusplein genieten van het Fiep-programma. Natuurlijk kan de Fiepbus uitgebreid bezocht worden. In de Rabobankzaal in het Diekhuus wordt doorlopend de film Pim & Pom vertoond. Op de bankjes voor de bus kan iedereen creatief aan de slag gaan. En natuurlijk is er de mogelijkheid om even uit te rusten en te luisteren naar een mooi verhaal.

Schilderworkshop

Beeldend Kunstenaar Mirian Zimmerman geeft een schilderworkshop op het Diekhuusplein waar kinderen gratis aan kunnen schuiven.

Samenwerking

Het bezoek en het programma van de FIEP-bus wordt mogelijk gemaakt door: Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, stichting ZijnGO, BRUNA Middelharnis met financiële ondersteuning van de gemeente Goeree-Overflakkee.

Middelharnis | Diekhuusplein, Beneden Zandpad 7 | vrijdagmiddag 4 augustus | tussen 12 en 18 uur | toegang gratis | voor kinderen vanaf 2 jaar