Regio - Tijdens de voorlopig laatste weekendafsluiting van de Heinenoordtunnel in het weekend van 21 juli 2017 kunnen hulpdiensten en de vervoersbussen van Connexxion, ondanks de werkzaamheden, wel door de tunnel rijden in de richting van Rotterdam Zuidplein en Bergen op Zoom, dit levert een extra reistijd op van 5-10 minuten. De Heinenoordtunnel krijgt onder andere een nieuw camerasysteem en nieuwe voorzieningen om de camera’s op afstand te besturen. Ander verkeer moet rekening houden met extra reistijd, het krijg een omleiding ter plaatse. Lees hieronder verder.

Bussen hebben wel doorgang

Dit is mogelijk doordat een speciaal voertuig de bussen begeleidt door de tunnel met de medewerking van verkeersregelaars. De werkzaamheden zijn van invloed op dienstregeling van de lijnen 160, 166,171,172 , 310 en 436 van Connexxion in de richting van Rotterdam Zuidplein en Bergen op Zoom. Doordat de bereikbaarheid in deze richting goed blijft is de bus nu nog meer een aantrekkelijk alternatief voor de auto. Doordat de bussen een korte stop moeten maken op het busstation in Heinenoord dienen reizigers rekening te houden met een iets langere reistijd van 5 tot maximaal 10 minuten.

Weekendafsluiting

Richting Oud-Beijerland/Bergen op Zoom:

vrijdag 21 juli 22:00 tot maandag 24 juli 05:00 uur

Grote onderhoudswerkzaamheden Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat voert in de zomer van 2017 grote onderhoudswerkzaamheden uit in de Heinenoordtunnel (A29). De Heinenoordtunnel krijgt onder andere een nieuw camerasysteem en nieuwe voorzieningen om de camera’s op afstand vanuit de Verkeerscentrale in Rhoon te besturen. De nieuwe camerasystemen zorgen er voor dat het verkeer vlot en veilig door de tunnel kan blijven rijden. De Heinenoordtunnel wordt meerdere weekenden en nachten afgesloten voor het plaatsen van de nieuwe systemen.