Ooltgensplaat - Stichting Buutenplaets heeft een mooie samenwerking afgesloten met Outdoor Westvoorne-Grevelingen. De beide partijen gaan nieuwe activiteiten ontwikkelen bij het Volkerak Zoommeer, onder de naam 'Buutenspel', 'Buutensport' en 'Buutenwater'. Vanaf 1 augustus 2017 zullen gedurende de vakantieperiodes en tijdens de schoolperiode op woensdagmiddag en in de weekenden 'Instuifmiddagen' georganiseerd worden. Elke instuif wordt er weer een andere activiteit aangeboden, dit afhankelijk van het weer en het aantal deelnemers. Lees hieronder verder.

Naast de wateractiviteiten zoals: suppen, blobblng, kajakken en vlottenbouwen. zijn er ook sport-en spelactiviteiten waaronder: boogschieten, een klimtoren, de Skybattle, Bamboe Bouwen, waterleiding bouwen, een Lowrope-parcour, Kiten en raften. Ook kunnen er zelfs bedrijfsuitjes geboekt worden en vrijgezellen-, kinder- en familiefeesten. Met na afloop een BBQ op de "Vuurplaets".

Reactie van eigenaar Jeroen de Boed: "Erg leuk dat we nu ook aan deze kant van het eiland activiteiten aan kunnen bieden. Een prachtige locatie op het eiland Goeree-Overflakkee, met veel mogelijkheden en de combinatie met paviljoen Sluishaven en de natuurspeeltuin bieden vele mogelijkheden!"

Wim Noordzij geeft aan dat, dit na een vernieuwde samenwerking met de nieuwe eigenaar van paviljoen Sluishaven, een volgende stap is om de Galathesehaven een avontuurlijk deel van het eiland te laten worden: "Iedereen is bij ons welkom om activiteiten te ontwikkelen; Scouting, Zeeverkenners, Sportvisverenigingen, een bootcamp, power nature Yoga, Mindfulness Mountainbiken, schildercursussen we staan voor elke vorm van samenwerking open".

De natuurspeeltuin zal 1 augustus geopend worden door wethouder Arend-Jan van der Vlugt ’s ochtends om 09.30 uur. Outdoor Westvoorne/Grevelingen zal die dag een aantal demonstraties geven om een idee te geven van de mogelijkheden. De instuif zal in de middagen plaats vinden van 13.00 tot 16.00 uur. Toegang tot de speeltuin is gratis en kosten van de instuif zijn 5 euro persoon met gratis gebruik van de benodigde middelen. Alle activiteiten vinden plaats onder leiding van gekwalificeerde medewerkers en studenten van de HALO en het Cios.

In de afgelopen maand juni is er weer veel gebeurd aan de Mariadijk bij Sluishaven in Ooltgensplaat. Er stond er weer een bataljon aan vrijwilligers klaar met materieel om de volgende fase van de Buutenplaets in te gaan. Er werd hard gewerkt door diverse Flakkeese ondernemers en veel vrijwilligers. Het gras werd gemaaid door loonbedrijf Kort en Zoon. 3 juni stonden Martijn Klem AMK GWW BV Dennis van Kempen AMK Buitenruimtes, Imar Kleijburg AMK GWW / Imar Infra, Mieke Kleijburg AMK GWW / Imar Infra, Sjaak Vreeswijk Vreeswijk Battenoord, Matthijs v/d Velde AMK GWW, Henk Renes AMK GWW Kevin van Leeuwen AMK GWW / Imar Infra, Sjaak Troost Sato Project Support en zijn naamgenoot Sjaak Troost uit Middelharnis, Simon Terbeek, Perry Goedegebuur AMK GWW, Jhefta van Estrik van Estrik Buitenruimtes, Sander Boers S. Boers Grondwerken, Gerard Rook Den Engelsman, Mark Robberts, Jan Metske van de Schotgroep, Willem Noordzij Stichting Buutenplaets Petra Wevers Krachtig Buiten, Hans Bal Stichting Buutenplaets en Kees Wuijckhuijse Stichting Buutenplaets klaar om aan de slag te gaan.

De volgende werkzaamheden zijn inmiddels uitgevoerd:

  • Plaatsen 120 m1 afrastering schapenweide
  • Maaien gras speelplaats
  • Plaatsen iglo van wilgentenen
  • Aanleg terras Buutenhuus (200 m2)
  • Aanleg schelpenpaden (197 m1)
  • Ingraven/aanleggen 158 m1 aanvoerleiding vijverwater
  • Graven 15 m1 sleuf voor voeding (stroom) vijverpomp
  • Geleverd 2x picknickbank (nog 4 tegoed)
  • Boomstammen aangebracht

Wim Noordzij: "Het resultaat wordt nu goed zichtbaar en we komen nu meer in de fase om de speeltoestellen te gaan verwezenlijken die gedeeltelijk via crowdfunding gerealiseerd moeten worden. We kunnen nog steeds vrijwilligers gebruiken. Zo kijken we uit naar natuurorganisaties en scouting en scholen die mee willen denken en mee willen werken om het ook echt een project voor en door de gemeenschap te laten worden. Hartverwarmend is de enorme steun en waardering die we krijgen. Met de nieuwe exploitant van Paviljoen Sluishaven is een vooruitstrevende samenwerking afgesproken en ook voor onderhoud en beheer zijn we in gesprek met maatschappelijke instellingen, natuur organisaties en educatieve instellingen. Ook met de gemeente worden plannen ontwikkeld om naast de Buutenplaets ook in de haven activiteiten te organiseren, zodat de Galathese haven aan de oostkant van het eiland met de steun van de Veero op het gebied van recreatie en toerisme ook een interessante speler wordt. Materialen zijn ook nog steeds welkom. De planning is nog steeds om in deze zomervakantie open te gaan. Volg ons op Facebook (Buutenplaets) en Twitter: @Buutenplaets en via de website. Contact kan opgenomen worden ondergetekende.

Contact: Wim noordzij, tel. 0653142432 en via de mail.