Ooltgensplaat - Na bijna een jaar voorbereiding met vergunningstrajecten, ontwerpen maken, bedrijven en partners benaderen, vergaderen, speelobjecten verzinnen gaat 11 maart 2017 de aanleg van natuurspeeltuin Buutenplaets van start. Al op donderdag 31 maart was er de presentatie van de plannen voor "Buutenplaets", een natuurspeelplek aan de Galathese Haven te Ooltgensplaat. Initiatiefnemers Wim Noordzij EventBroker, Petra Wevers van KrachtigBuiten en horecaondernemer Hans Bal paviljoen Sluishaven, presenteerden hun plannen voor een natuurspeeltuin op de schapenweide aan de Mariadijk, een ideale plek voor dit initiatief. Kees Wuyckhuyse, voorzitter van de stichting, schetste de ontwikkeling van de haven die met behulp van o.a Waterpoort, de gemeente Goeree-Overflakkee en Hans Bal een ware facelift heeft ondergaan. 11 maart is het dus zover: 15 vrijwilligers met groot materiaal van diverse grond-, weg- en waterbouwbedrijven en en AMK als Founding Partner starten om 07:00 uur met de werkzaamheden die dag. De dag van NL Doet bij de Galathese Haven. Lees hieronder verder.

Officiële start

Gemeente Goeree-Overflakkee heeft de vergunning verleend en de subsidie toegekend en wethouder Arend-Jan van der Vlugt zal zelf de graafmachine bedienen om 10:00 uur om de eerste grond te verplaatsen naar een terp.

Wim Noordzij vertelt: "Vanuit het innovatiefonds van de Rabobank is een grote bijdrage geleverd zowel aan de natuurspeeltuin als aan de renovatie van het weeghuisje, en ook het ING fonds 'Help Nederland Vooruit' en het Oranjefonds NL Doet dragen bij aan de start. Fides Wonen, Esselink, Lambert Kozijnen, Keukencentrum Tieleman en Woningbouwvereniging Ooltgensplaat, dragen ook bij aan het weeghuisje dat opnieuw ontworpen is door Kees Wuijckhuijse. Oranje BV is onze circulaire partner geworden en Taalegas, Fugro, Van der Sijde Hout, SGS Benelux, De Jarogroup, Administratiekantoor de Eilanden, Voornegas, RiniScheer, Den Engelsman, Hans Verkerke, Ooms Construction, Biopol Stellendam, Sato project Support, C.Ras Verhuur, R.LooyGWW, Klaas Koesse Verhuur, Van Zanten Zand en Grind, Van Groningen sloopwerken, Jan boeter, Loonbedrijf Vijfwinkel, en W.Verkamman verhuur, leveren allemaal een bijdrage in mankracht, materialen of machines."

Kosten dekken

Noordzij: "We zitten nu op de helft van de dekking van de kosten, dus kunnen nog bijdrages gebruiken zowel in materialen goederen en diensten. In april worden via Crowdfunding de zo noodzakelijke speeltoestellen hopelijk gerealiseerd. Mocht u een eigen idee of ontwerp in willen brengen staan we daar zeker voor open. De kernwaarden, duurzaamheid, natuur, milieu, water, zon en wind naast plezier en educatie moeten ook terugkomen in de speeltoestellen. Bovenal willen we de jeugd van Goeree-Overflakkee de kans geven op hun eigen eiland te ravotten en lekker vies te worden!"

Inlichtingen: Wim Noordzij mail: wim@event-broker.com / tel. 0653142432.