Spijkenisse - 01-12-2010 - De recherche van de politie Rotterdam-Rijnmond voerde gisteren een uitgebreid onderzoek uit in het Mallebos in Spijkenisse. Aanleiding is de vondst van de fiets van de 21-jarige Farida Zargar. Farida wordt sinds donderdag 5 augustus vermist. Medewerkers van een bedrijf, dat in opdracht van Staatsbosbeheer onderhoudswerkzaamheden uitvoerde in het Mallebos, vonden afgelopen vrijdag een fiets in een van de sloten in het Mallebos. Deze medewerkers maakten, ondanks de borden die geplaatst staan in het bos waarop de politie aandacht vraagt voor de vermissing van Farida, niet de connectie met Farida's vermissing en plaatsten de fiets tegen een boom.
Gistermiddag trof een buurtbewoner de fiets aan bij het uitlaten van de hond. De buurtbewoner herkende de fiets van het programma Opsporing Verzocht en belde direct de politie, die de fiets veiligstelde voor sporenonderzoek en het gebied afzette.

Vandaag startte de politie bij daglicht een grootscheeps sporenonderzoek. Daarbij werden een politiehelicopter en speurhonden van het KLPD ingezet en werden de sloten door duikers doorzocht. Het onderzoek is nog in volle gang.
Farida Zargar wordt sinds donderdag 5 augustus 2010 vermist. Nadat zij omstreeks 17.15 uur haar werk verliet, heeft niemand meer iets van haar vernomen. De politie is direct nadat zij als vermist is opgegeven een onderzoek gestart, onder andere in het Mallebos. Ook toen is gebruik gemaakt van speurhonden en een helikopter, maar er werd het toen doorzochte bosperceel in augustus geen spoor gevonden.

De politie heeft meermaals in de media aandacht gevraagd voor de vermissing van Farida. Ook heeft de politie flyers en posters verspreid op verschillende locaties waar Farida regelmatig kwam en volgens getuigen mogelijk gezien is en is er een kettingbrief verstuurd waarin mensen wordt gevraagd zich te melden bij de politie als zij informatie hebben over de verdwijning van Farida. De recherche heeft de tips naar aanleiding van programma's als Tros Vermist, Hart van Nederland, Opspring Verzocht en andere getuigenoproepen in de media, nagenoeg allemaal nagelopen. De resultaten van het onderzoek en de binnengekomen tips hebben nog geen duidelijkheid gegeven over waar Farida op dit moment is of wat er met haar gebeurd is.

Ook is de politie nog steeds op zoek naar de onbekende man die in de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 november in de brievenbus van het politiebureau in Spijkenisse een bankpas en e-dentifier van de vermiste Farida Zargar achterliet. Van deze man zijn camerabeelden gemaakt. De politie wil graag weten wie deze man is en hoe hij aan de bankpas en e.dentifier is gekomen. Een getuige heeft die nacht omstreeks 01.00 uur de bewuste man gezien toen hij de spullen achterliet in de brievenbus van het politiebureau. Hij reed in een rode Mercedes, type 190 E (een ouder model) met rechthoekige koplampen (een soortgelijke Mercedes staat op de bijgevoegde foto). Deze parkeerde hij op de Andries van Bronckhorstlaan. Nadat hij de spullen in de brievenbus had gestopt, reed hij weg in de richting van de Breeweg en Hekelingseweg te Spijkenisse.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het telefoonnummer 0900-8844.