Week van Nederland Schoon van 15 tot en met 20 maart 2010-
Ruim 800 schoolkinderen uit de gemeente Middelharnis zijn op woensdagochtend 17 maart massaal de straat op gegaan om de omgeving rondom hun school schoon te maken. Alle 13 basisscholen uit de gemeente Middelharnis deden aan de opschoondag mee.
In totaal is maar liefst 460 kilo zwerfafval opgeruimd, hier zaten ook bijzondere voorwerpen bij zoals een grote stoel, een fiets en twee autobanden.

De scholen kregen van de gemeente Middelharnis een leuke attentie: een fleurige prullenbak. De scholen hadden onder andere de keuze uit een kikker, een beer en een dolfijn. Wethouder Wesdorp en diverse raadsleden onthulden de verrassing vanochtend bij de scholen en hielpen een handje mee. Ook de medewerkers van de gemeentelijke buitendienst hebben meegeholpen aan een succesvolle opschoondag.

Landelijke Opschoondag, doet u ook mee?
U kunt het voorbeeld van de jeugdige bewoners van onze gemeente volgen door mee te doen aan de Landelijke Opschoondag op zaterdag 20 maart. Op die dag kunt u samen met uw buren bijvoorbeeld uw straat schoonmaken of het plantsoentje in uw straat van zwerfafval ontdoen. De gemeente stelt voor enthousiaste inwoners een leuke blauwe bezem en posters beschikbaar. Deze spullen zijn tot en met vrijdag 19 maart verkrijgbaar op het gemeentehuis in Middelharnis (zie voor de openingstijden www.middelharnis.nl).