Ooltgensplaat - Maandagmorgen 29 maart 2010 rond 11:30 uur vond er op de Oudelandsedijk een ongeval plaats, waarbij een 55-jarige man uit Ooltgensplaat direct is overleden. De man reed op de fiets toen hij door een 63-jarige automobilist uit Oude-Tonge geschept werd. De automobilist reed met de man voor op zijn auto zo'n 100 meter door. Het slachtoffer kwam toen onder de auto terecht en raakte zwaar gewond aan zijn gezicht. De bestuurder reed met flinke vaart door. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Verschillende getuigen hebben het ongeval zien gebeuren.
Volgens omwonenden zouden de automobilist en het slachtoffer elkaar eerder een conflict hebben gehad, waarbij de een de ander met een ijzeren staaf zou hebben geslagen.
De man is, na zoeken met o.a. een politiehelikopter, aangehouden en verhoord. De politie heeft een onderzoek ingesteld. De politie bevestigt dat beide mannen aangiften tegen elkaar hadden ingediend.

De redactie van KabelTV en www.FlakkeeWeb.nl plaatste 9 juni 2009 onderstaand stukje dat naar alle waarschijnlijkheid met dit ongeval verband houdt:

Getuigenoproep na slaan met ijzeren staaf
Ooltgensplaat - De politie onderzoekt de toedracht van een mishandeling. Dinsdagmiddag 9 juni 2009 rond 13:30 uur fietste een 54-jarige man op zijn fiets secundair aan de Langeweg te Ooltgensplaat. Rond pand nummer 65 zag hij daar een man op de secundaire weg staan. Er stond een blauwe, oud model stationswagon bij. De man was gezet van postuur, droeg een bril, was kalend en ongeveer 50 jaar oud. Hij was gekleed in een rood shirt/hemd en blauwe broek. Op het moment dat de man op de fiets hem passeerde, haalde deze man met een lange metalen staaf hard uit naar het slachtoffer. Hij werd daardoor hard geraakt tegen zijn hoofd aan zijn rechterbovenzijde. Vervolgens dreigde de man hem met de woorden: "kom maar als je durft". Toen de gewonde man afstand hield van de man, stapte deze vervolgens in zijn auto en reed hard weg. Een getuige had de man met de lange metalen staaf dreigend richting de fietser zien staan. Het slaan had de getuige niet gezien. De 54-jarige man uit Ooltgensplaat is voor behandeling naar de huisartsenpost te Den Bommel geweest alwaar 8 hechtingen nodig waren om zijn hoofdwond te dichten. De politie heeft nog onderzoek gedaan in de omgeving, maar de man in de auto niet aangetroffen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan bij de politie. Het slachtoffer verklaart dat er tijdens het incident enkele auto's zijn gepasseerd, die mogelijk belangrijke informatie hebben.
De recherche van district de Eilanden vraagt getuigen, danwel mensen die anderszins informatie hebben, om contact op te nemen met hen via 0900-8844 of via anoniem 0800-7000.