Goeree-Overflakkee - De brandweer van Middelharnis, Sommelsdijk en Ooltgensplaat moesten Koninginnenacht 30 april 2010 uitrukken voor verschillende branden. Ooltgensplaat spant duidelijk de kroon met een autobrand en tweemaal een buiten brand. Daar werd na een korte achtervolging door agenten in burger een 16-jarige jongen uit Ooltgensplaat aangehouden. Hij werd, door de agenten die daar aan het posten waren, aangehouden met een jerrycan benzine.
De jongen is aangehouden en overgebracht naar het bureau in Spijkenisse. Hij wordt verdacht van het stoken van vuur bij een gevel van een woning. Sommelsdijk werd om 1:11 uur opgeroepen voor een buiten brand. De brandweer van Middelharnis rukte om 04:51 uur uit voor een vreugdevuur.
In Sommelsdijk stond een 45-kilometerautootje met daar omheen pallets in brand. De politie kwam daar eveneens ter plaatse voor een kort onderzoek.

Het vreugdevuur in Middelharnis was naast het gemeentehuis, de brandweer bluste de brand. Medewerkers van de buitendienst van de gemeente stonden klaar om het overgebleven afval op te ruimen.