Oude-Tonge - Op donderdagmiddag 18 juni 2015 vond de officiële inbedrijfstelling plaats van de beveiliging van het Bedrijvenpark Oostflakkee. De handeling werd verricht door waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker van de gemeente Goeree-Overflakkee.

Project Bedrijvenpark Oostflakkee
Het project Bedrijvenpark Oostflakkee is gerealiseerd met subsidie van de gemeente Goeree-Overflakkee en de provincie Zuid-Holland. Het doel is om het bedrijvenpark nog veiliger en mooier te maken. Met het aanbrengen van de op preventie gerichte beveiliging is een mijlpaal behaald in dit project.

Hoe is Bedrijvenpark Oostflakkee beveiligd?
De op preventie gerichte beveiliging maakt het voor criminelen zo onaantrekkelijk mogelijk om hun slag te slaan. De beveiliging van het bedrijvenpark bestaat uit een afzetting rondom met hekken en greppels en op diverse strategische plaatsen zijn camera’s opgesteld. Er is één hoofdtoegang die ‘s nachts en in het weekend is afgesloten met schuifpoorten. De schuifpoorten werken geheel automatisch op een tijdsklok. Bij de schuifpoorten wordt al het in en uitkomende verkeer gemonitord met camera’s. Alle camera’s zijn uitgerust met infrarood lampen en bij de hoofdtoegang worden kentekens geregistreerd.

Uitbreiding beveiliging in de toekomst
Het is de bedoeling dat de beveiliging de komende jaren stapsgewijs wordt uitgebreid. Zo zijn de schuifpoorten geschikt om op afstand open- en dicht gestuurd te worden. Bij een koppeling met de beveiligingssystemen van bedrijven op het park is het mogelijk de poorten te sluiten bij alarmmelding. Daarnaast kunnen in de toekomst de verschillende beveiligingssystemen op het eiland aan elkaar gekoppeld worden.