Oude-Tonge - Zondagmorgen 12 december 2010 rond 6:30 uur is de kerststal van de RK Kerk te Oude-Tonge opgeblazen. De kerststal stond buiten achter het hek van de kerk en is waarschijnlijk door vuurwerk helemaal vernield. Na de harde klap ging de stal in vlammen op.
De buurt sprak van een enorme klap en men is in de gemeenschap verontwaardigd over het respectloze gedrag. De burgemeester heeft in een reactie laten weten dat ook hij dit niet toelaatbaar vindt en zal alle middelen gebruiken om de daders te achterhalen. Ook ander vuurwerk gerelateerde vergrijpen zullen door politie en justitie met vergaande middelen worden bestreden.

De sociale controle door de burger is hierbij erg belangrijk. Ouders die vermoedens hebben dat hun kind wellicht met vuurwerk aan de gang is moeten hier ook op toezien. De vernieling van de kerststal is om 6:30 uur 's morgen gebeurd, de politie is verbaasd dat er op dat tijdstip jeugd rondhangt in het dorp. Voorkomen is hierbij beter als genezen, u kunt u tips doorgeven via 0900-8844 of anoniem 0800 7000. Acute meldingen kunnen natuurlijk via 112.