Goedereede - De Goereese Portdagen op 19, 20 en 21 juni 2014 waren een herinnering aan de bijzondere gebeurtenis in 1918 waarbij vissers 900 vaten port aan wal brachten in Goedereede. De vaten waren opgevist uit de Noordzee, afkomstig van een schip dat op een mijn was gelopen. Toneelgroep 'De Klokkedieven' voerden zaterdagmiddag en -avond een geweldig toneelstuk uit op de markt.

Opa verteld in het stuk aan zijn kleinzoon over de 1e wereldoorlog die begon toen Prins Ferdinand uit Oostenrijk werd doodgeschoten. Dit gebeurde vlak daarna dan ook live voor het publiek. Het stuk speelde zich verder lokaal af in Goedereede, waarbij Kees, de geliefde van Geertje, voor 14 maanden gaat vechten in Belgie. Als hij terugkomt is het groot feest, en dat wordt nog groter als er voor de haven een schip op een mijn loopt. Een oorverdovende klap schrikt iedereen op. De vaten port drijven in de haven, de vissers helemaal ladderzat. Een hilarisch moment. Tevens hilarisch is het moment als Kees met Geertje in het huwelijk bevestigd wordt door een ambtenaar die ook wat te diep in het glaasje port heeft gekeken. De sfeer was geweldig, mede door de vele mensen die in oude kledingstijl door het dorp liepen, en dat waren zeker niet alleen de acteurs van 'de Klokkedieven'.

Ter gelegenheid van 702 jaar stadsrechten en de Goereese Portdagen bracht de De Stichting Goereese Gemeenschap weer een bijzondere "port"zegel uit. Een postzegelvel was op 21 juni verkrijgbaar bij de balie van de Toren in Goedereede. De prijs bedraagt €9,95 per oplage (bestaande uit 100 velletjes van 10 stuks). Het is de derde keer, na "Goedereede 700", dat een speciale postzegel wordt uitgebracht. Ditmaal is een antieke foto te zien van de in 1918 aan wal gebrachte portvaten. De zegel kan gewoon worden gefrankeerd.