Sommelsdijk / Middelharnis - In de nacht van vrijdag 23 mei op zaterdag 24 mei 2014 zijn er diverse branden geweest in Sommelsdijk en Middelharnis. Dit begon rond 23:00 uur met een brand ontstaan in een heg van een woning aan de Teenhoek in Sommelsdijk. Doordat de heg tegen een tuinschuurtje staat is ook het schuurtje gaan branden.

De bewoners hebben met een tuinslang het vuur in bedwang kunnen houden in afwachting van de brandweer. Als snel waren brandweer en politie ter plaatse. De brandweer heeft het vuur geblust. Kort na de brand kreeg de politie een melding van een kleine buitenbrand aan de Olympiaweg, dit betrof een prullenbak.

Later in de nacht, rond 1:45 uur, moest de brandweer met spoed naar de Reiger in Sommelsdijk, alwaar een aantal schuttingen in brand stonden.

Even na 3:00 uur heeft brandweer Middelharnis een brand van een aantal oud-papier containers geblust. Deze stonden tegen een pand op de Visserdijk aan, en veroorzaakten dus ook gevaar.

Rond 4:00 uur heeft brandweer Sommelsdijk een brandende container geblust op het terrein van de Samaritaan.

In de vroege ochtend, om 6:45 uur, werd brand ontdekt in een school aan de Prinsesselaan. Klik hier om meer te lezen over deze brand.