Zaterdag 10 juli 2010 om 13:32 uur werd de bemanning van de reddingboot Neeltje Struijs van KNRM station Stellendam binnen door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een bootje aan de grond op het Haringvliet. Er werd uitgevaren naar het kajuitjacht Rev van 11 meter lengte en met 2 personen aan boord. Deze zat vast bij de boei A3 (Aardappelengat) op het Haringvliet. Het jacht werd losgetrokken waarna het op eigen kracht haar weg kon vervolgen.

Zondag 11 juli om 16:44 uur werd de bemanning van de reddingboot Antoinette van KNRM station Stellendam buiten door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een bootje aan de grond. Het was vastgelopen op het eiland De Pampus voor de kust op de Noordzee. Bij aankomst was de Reddingsbrigade van Rockanje er al, maar deze kon de motorkruiser Escape van 8 meter lengte en met 4 personen aan boord, niet loskrijgen. Er werd gevraagd of de reddingsbrigade de mensen van de Antoinette en de sleeptros over wilden brengen. Eerst werd er een broek (soort paardentuig) gemaakt waarna er een sleepverbinding tot stand kwam. Het bootje werd losgetrokken en nagekeken of alles naar behoren werkte. Alles was verder in orde. Hierna kon de reddingboot terugkeren naar station.

Zondag 11 juli om 17:19 uur werd de bemanning van de Neeltje Struijs door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een bootje met motorstoring op het Haringvliet bij Middelharnis. Ter plaatse gekomen bij de motorkruiser Groningen van 6 meter lengte en met 4 personen aan boord was de reddingsbrigade van Hellevoetsluis er al. Er werd besloten dat zij de sleepverbinding zouden maken en dat de Neeltje Struijs er bij zou blijven als stuurboot. Het bootje werd in de haven van Middelharnis afgemeerd waarna de reddingboot terug kon keren naar station.

Foto’s KNRM Stellendam.