Maandag 12 juli 2010 om 16:38 uur werd de bemanning van de Griend van KNRM station Ouddorp binnen, door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een omgeslagen zeilboot met 2 personen aan boord, ter hoogte van de haven Middelplaat op de Grevelingen. Door het onverwachte slechte weer met windkracht 7, regen en zware windstoten die hierin voor kwamen was het bootje omgeslagen. Toen de reddingboot Griend ter plaatse kwam, werd het bootje en de opvarenden al geholpen door een rubberboot van het verhuurcentrum.
De opvarenden verkeerden in goede gezondheid. De Griend kon weer terug naar station.

Op de terugweg van deze actie rond 17:22 uur, kwam de melding van de Kustwachtpost Ouddorp dat er een surfer en een bootje in problemen waren bij de boei RB 14 op de Grevelingen.

Onderweg naar deze melding werd er ook nog een surfer uit het water gehaald met een gescheurd zeil. Deze werd snel afgeleverd bij het surfcentrum Brouwersdam. Bij de boei RB 14 werd een surfplank en een open zeilbootje aangetroffen. De surfplank werd aan boord genomen en afgeleverd bij de steiger van de jachthaven van Den Osse. Bij navraag daar bleek dat door een windhoos de surfplank en 2 zeilbootjes het water in waren gewaaid. De bootjes werden opgezocht en ook afgeleverd bij Den Osse.

Foto’s Toni Sandifort