Actueel

25 Jul

Zelfrijdende aardappelrooier op zijn kant Herkingen en ongeval verkeerslichten N59

Herkingen - Op woensdag 24 juli 2024, rond het middaguur, vond er een incident met een groot landbouwvoertuig plaats bij de kruising tussen de Peuterdijk en Herkingsezeedijk te Herkingen. En even later vond er op de kruising met verkeerslichten N59 bij Oude-Tonge een ongeval plaats, tussen een auto en een vrachtwagen. Lees meer >>

Aardappelrooier op zijn kant

De bestuurder van een zelfrijdende aardappelrooier (voor de kenners een Grimme Varitron aardappelrooier) maakte naar alle waarschijnlijkheid een kleine inschattingsfout en deze zakte met zijn zware machine op zijn kant de berm met naastgelegen sloot in, bij de kruising tussen de Peuterdijk en Herkingsezeedijk te Herkingen. Volgens een getuige kwam de bestuurder er goed, zonder verwondingen, vanaf en kon hij zelf het voertuig verlaten en zelf hulp inroepen. Omstander: Het wordt nog een hele klus om het gevaarte, van ruim 3,5 bij 13 meter zonder al teveel schade, weer op zn wielen te krijgen.

Ongeval verkeerslichten N59

Op de kruising met verkeerslichten N59 bij Oude-Tonge vond iets later op deze dag ook een ongeval plaats, tussen een auto en een vrachtwagen. De vrachtwragenbestuurder die achter een personenauto reed kon niet op tijd remmen en raakte deze. Politie en ambulance kwamen ter plaatse. Of er gewonden waren is (nog) niet bekend.

Meer informatie volgt.