Actueel

1 Jul

Youth For Christ Goeree-Overflakkee: jongeren worden echt gezien!

Goeree-Overflakkee, juni 2024 – Youth for Christ Goeree-Overflakkee kondigt trots aan dat de missionaire jongerenorganisatie haar bereik heeft uitgebreid naar een vijfde dorp: Ooltgensplaat. Dit betekent dat nog meer jongeren écht gezien kunnen worden in een inspirerende ontmoetingsplek: een omgebouwde bus met chillhoek, bar, baskets en voetbalgoaltjes.

De missie van Youth for Christ is om jongeren écht te zien en hen te ondersteunen in hun persoonlijke en spirituele groei. In een tijd waarin veel jongeren zich ongezien en ongehoord voelen, wil Youth for Christ  hen een veilige haven bieden waar ze zichzelf kunnen zijn en zich gewaardeerd voelen.

Inmiddels komen er ruim honderd jongeren wekelijks naar de bus en werken er ruim vijftig  vrijwilligers aan mee om dit mogelijk te maken. Youth for Christ Goeree-Overflakkee is geheel afhankelijk van giften en subsidies en is dan ook blij dat steeds meer mensen mee zaaien onder ‘hun’ jongeren.

De uitbreiding naar het vijfde dorp is mede mogelijk gemaakt door de opbrengst van de Tour d'Orange 2023. Dankzij het opgehaalde geldbedrag tijdens dit geweldige fiets- en hardloopevenement kunnen er nu nog meer jongeren bereikt en ondersteund worden.

Op 21 september 2024 is er opnieuw een kans om mee te doen met dit mooie evenement, vanaf  RCN vakantiepark Toppershoedje in Ouddorp. Doe mee en ren of fiets je in het zweet voor ‘onze’ jongeren! Samen met Youth for Christ kun je een verschil maken en een positieve impact hebben op hun leven.

Youth for Christ nodigt alle jongeren uit om een kijkje te komen nemen bij de bus in één van de vijf dorpen waar de jongerenorganisatie inmiddels staat, om zo zelf te ervaren wat deze unieke ontmoetingsplek te bieden heeft.

Ben je geen jongere meer maar heb je wel hart voor jongeren? Neem dan contact met op met Youth for Christ en informeer hoe ook jij betrokken kunt raken bij dit mooie initiatief. Of scan de QR code onderaan dit bericht en schrijf je gelijk in om mee te lopen of fietsen op 21 september tijdens de Tour d’Orange 2024!

Voor meer informatie over de activiteiten en locaties van Youth for Christ Goeree-Overflakkee, kijk op www.goeree-overflakkee.yfc.nl of neem contact op met teamleider Gersom Westerkamp: gersom.westerkamp@yfc.nl.