Actueel

1 Jul

Weer illegaal feest -Rave Party leegstaande boerderij Groeneweg Den Bommel

Den Bommel - Op het erf van een leegstaande boerderij aan de Groenweg in Den Bommel, langs de N59, werd vorig jaar augustus een raveparty gehouden. De boerderij, die aan een projectontwikkelaar was verkocht, werd destijds ook illegaal bewoond. In de nacht van zaterdag op zondag 23 juni 2024 deed zich een herhaling voor. Er werd voor de tweede keer een zogenoemde raveparty georganiseerd. Op de vroege zondagmorgen bleek het (nog steeds) erg druk met een feestende menigte, die "onder invloed was van van alles en nog wat", volgens getuigen. Buurtbewoners reageerden vooral in de ochtend op de harde "dreunmuziek" en vroegen zich af "of er daar aan de Groeneweg, weer wat er aan de hand was." Lees meer >>

Vervolg

De weg bij de leegstaande boerderij, die vorig jaar werd verkocht aan een projectontwikkelaar, stond wederom vol met geparkeerde auto's, busjes, campers. Volgens een getuige staan er op zondagmorgen "rond 09:00 uur ook weer tentjes bij en in de buurt van de boerderij, maar ook eentje in de berm langs de weg. Ook in de grote bocht vanuit Zuidzijde richting de boerderij is het een bende langs de weg. Mensen die de weg oplopen, campers, auto's met alle deuren en ramen open, vlak langs de weg. Echt gevaarlijk."

De burgemeester van Goeree-Overflakkee besloot in april '22 tot spoedsluiting van de boerderij in Den Bommel. Deze werd destijds illegaal bewoond. Na signalen van brandgevaar en gevaar voor de volksgezondheid werd toen besloten tot een sluiting. Woordvoerder: "Daarbij zijn we ondersteund door de politie." De boerderij staat inmiddels al meer dan 10 jaar leeg.

Opnieuw een illegaal feest

Bij de leegstaande boerderij aan de Groeneweg werd, nu dus voor de tweede keer een zogeheten (illegale) raveparty gehouden. Een "wild feest", waar harde dancemuziek wordt gedraaid en vooral veel verdovende middelen en alcohol wordt gebruikt. De meesten bezoekers kwamen, net als vorig jaar, van buiten het eiland. Waar er vorig jaar veel bezoekers van de party voornamelijk uit het buitenland, zoals Polen, Duitsland, België, Frankrijk en Spajne kwamen, "zo waren er nu ook wel veel Nederlandse kentekens te zien", volgens een getuige. "De groep leek kleiner dan vorig jaar en de bezoekers liepen overal in de buurt. Laveloze mensen bij de carpool parkeerplaats Schaapsweg, bij de bushaltes bovenaan de dijk in Achthuizen, maar voornamelijk langs de Secondaire weg langs de N59. Politie was er niet te zien."

De redactie van iGO heeft de woordvoerder van de politie om meer informatie gevraagd. Reactie woordvoerder politie: "Wij waren inderdaad op de hoogte van het feest. Er is een geluidsmelding geweest. In de ochtend is op verzoek het geluid uitgezet en zijn de feestgangers rustig vertrokken."