Actueel

4 Sep

Unieke quilt expositie in de Grote-of St. Michaëlskerk te Middelharnis

Middelharnis - Op Open Monumentendag, 14 september 2024 is er grote en bijzondere tentoonstelling van quilts in het koor van de Grote-of St. Michaëlskerk te Middelharnis. Rieteke Hoogendoorn uit Leerdam is een ware kunstenaar in het maken van quilts. Haar werk kun je met recht Bijbelse kunst noemen. Met als thema’s Psalmen, Liturgische quilts, gezangen uit het Liedboek en Bijbelteksten toont ze zich een meester in dit vakgebied. Kaarten met afbeeldingen en diverse andere materialen biedt ze op deze dag zelf te koop aan. Ook zorgt ze voor uitleg en begeleiding. Lees meer >>

De tentoonstelling is geopend van 10.00-16.00 uur en op 21 september van13.00-16.00 uur.

Open Monumentendag

Open Monumentendag heeft o.a. als thema verbinding. Er zijn nog meer bijzondere belevenismomenten op deze dag die dit thema raken. Het breicafé Steekje losheeft iets heel toepasselijks bedacht om het thema te verbeelden: Altijd al willen leren breien met een rondbreinaald; dat kan ook op 14 september! Ook op 4 sokkennaalden brei je de ketting makkelijk weg.

Alle informatie is te vinden onder deze link. De informatie kan ook worden opgevraagd door een email te sturen naar breicafesteekjelos@gmail.com. Uiteraard is ook iedereen van harte welkom om mee te breien of te haken aan een eigen project.

Kinderen welkom

De kinderen worden zeker niet vergeten, want zij kunnen plaatsnemen achter de schildersezels met reuzenkleurplaten van bekende plekken en monumenten op Goeree-Overflakkee. De kleurplaten zijn afkomstig uit het “Flakkeese kleurboek” dat uitgegeven is door Streekmuseum GO in het kader van 75 jaar Streekmuseum. Dit kleurboek is deze dag ook te koop in de kerk.

Er is ook ruimschoots gelegenheid omte zoeken in de doop-, trouw-,  begraaf-,fotoboeken en ander bronmateriaal van de kerk.

Beklimming van de toren onder begeleiding, doorlopend van 11.00 tot 15.30 uur.

In de Hoeksteen, het verenigingsgebouw bij de kerk, wordt de Fluzifilm opnieuw gedraaid. Het  Streekmuseum, dat de rechten van deze film bezit, wil die op deze bijzondere dag graag daarvoor laten gebruiken. Wie deze grandioze beelden gemist heeft tijdens het Fluzifeest in juni, kan tussen 10.00-16.00 uur alsnog de schade inhalen. "Als u weer over de Haringvlietbrug rijdt, vergeet u deze film nooit weer."

Als u alles hebt overleefd, is het moment aangebroken om heerlijk uit te rusten met een kop koffie en een Flakkees Kruukplaetje, of iets fris, op het terras bij de Hoeksteen.