Actueel

8 Sep

Uniek escape-spel in de Bibliotheek

Van 8-15 september 2024 is de jaarlijkse Week van Lezen en Schrijven. Speciaal voor deze periode heeft Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta een uniek escape-spel in huis gehaald in de vorm van een Escape Koffer. Wethouder Berend Jan Bruggeman en directeur-bestuurder van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta Victor Thissen, mochten het spel vrijdagavond spelen en ervoeren zelf hoe lastig laaggeletterdheid kan zijn. Eén op de acht mensen heeft moeite met schrijven, lezen of om digitaal zijn weg te vinden. DigiTaalhuis Goeree-Overflakkee helpt inwoners om deze basisvaardigheden te verbeteren zodat meer mensen aan de samenleving mee kunnen doen. Tijdens de Week van Lezen en Schrijven wordt landelijk extra aandacht voor laaggeletterdheid gevraagd. Op woensdag 11 september zijn er daarom in Bibliotheek Middelharnis gratis activiteiten te doen. Lees meer >>

Escape koffer

Speel gratis de Escape Koffer! Lukt het jou om het spel te voltooien? Aanmelden is niet nodig, loop gerust langs en speel mee.

Wo 11 sept | 13.00-15.00 uur | Bibliotheek Middelharnis

Spoken word in makkelijke taal

Kan je poëzie of spoken word teksten schrijven als je moeite hebt met lezen en schrijven? We ontdekken het met de stadsdichter van Nissewaard en spoken word artiest Natasja Bodde.

Wo 11 sept | 13.00-14.00 uur | Bibliotheek Middelharnis

Eigenwijs alfabet 7+

We ontwerpen een eigen alfabet. Dat is toch veel leuker dan al die saaie letters die we kennen? Schrijf vervolgens je naam in het nieuwe alfabet en maak er een broche

van.

Wo 11 sept | 14.30-16.00 uur | Bibliotheek Middelharnis

Meer informatie

Benieuwd wat jij kunt doen om laaggeletterden te helpen? Kijk eens op de website www.bzhd.nl/leren/digitaalhuis voor het uitgebreide aanbod van DigiTaalhuis Goeree-Overflakkee. Zo is er bijvoorbeeld het (Online) Taalcafé, Leescafé of DigiTaalhuis spreekuur, een cursus Nederlands en kun je de Nederlandse taal oefenen met een Taalmaatje. De collega’s van het DigiTaalhuis staan wekelijks voor u klaar in verschillende vestigingen.