Sport

9 Sep

Uitslagen Honk- en Softbal Vereniging The Islanders Oude-Tonge

9 september 2024 -De jeugdige honkballers(sters) van HSV The Islanders speelden afgelopen zaterdag niet één, maar zelfs twee wedstrijden. De dubbele wedstrijd werd gespeeld tegen het Zeeuwse Honk. Complimenten voor scheidsrechters Julie en Jan: bedankt! Aanvallend wisten Djimmy Vink en Selena Vermeulen het honk te bereiken via een vrije loop. Dennis de Vos wist tweemaal het honk te bereiken na 4 wijdballen. Jorith van Anrooij sloeg in 2 slagbeurten 2 honkslagen en had daarmee het hoogst mogelijke slaggemiddelde. Simon Kappetijn wist de bal het verste weg te slaan voor een driehonkslag! Verdedigend zagen we mooie vangballen van Jens de Bonte en Simon Kappetijn.

Eindstand 4-7.

De tweede wedstrijd werd een vergelijkbare wedstrijd waarbij The Islanders al vroeg tegen een achterstand aankeken. Zowel Jesse van Gerven als Jens de Bonte wisten bij al hun slagbeurten veilig het eerste honk te bereiken. Simon Kappetijn haalde hard uit en sloeg ook bij deze wedstrijd een driehonkslag! Tevens scoorde hij beide punten voor The Islanders. Eindstand 2-11.

-------

8-tal The Islanders pakken de winst

Een zeldzame middagwedstrijd voor het eerste honkbalteam van HSV The Islanders. Er werd vroegtijdig verzameld bij de Intratuin en door diverse afmeldingen waren er slechts acht spelers/speelsters beschikbaar. De Oude-Tongenaren wisten direct de volledige slagvolgorde te benutten, waarbij we hits zagen van Casper Kempe en Perry Plooij. Tegenstander Hitmanics had een vrijwel identieke inning, waardoor de tussenstand 5-3 werd. De knuppels van de slagploeg waren inmiddels warm gedraaid. Er werden harde honkslagen geslagen door Kyra van Genderen, Rob Emeis en Lars Nelis. Casper Kempe ramde de bal weg voor een tweehonkslag. We waren tevens getuige van de eerste honkslag van debutante Julie Moerland!

De verdediging van The Islanders speelde foutloos. We zagen 6 vangballen en een goed uitgevoerde pick-off. De honkballers wisten uiteindelijk te winnen met 7-11.

De komende 3 weken speelt het senioren honkbalteam thuis op zondagochtend om 10:00 uur.

Kom jij ons volgende keer aanmoedigen? We hopen jullie dan weer te zien! -HSV The Islanders.