Zakelijk & Politiek
10 Dec
Stellendam – Plus van den Houten Stellendam is onderscheiden met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK). Lennart van den Houten ontving het keurmerk onlangs vanuit Stichting SSK. Het SSK is een keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich bijzonder inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt. Lees meer >>
Lokaal en duurzaam ondernemen
Met het ontvangen van het Super Supermarkt Keurmerk hebben ondernemer Lennart van den Houten en zijn medewerkers bewezen dat ze zich onderscheiden door hun duurzame keuzes op tal van terreinen: hun extra inzet voor de buurt en bewoners, hun relatie en de omstandigheden van de medewerkers, maar ook veiligheid, energiebesparing, afvalreductie, assortiment, transport en logistiek. Met de recente overname van de winkel in september wil van den Houten wel benadrukken dat de basis voor het behalen van deze onderscheiding is gelegd door zijn voorganger Maarten Buning en het team. ‘Maar deze lijn gaan we met het team zeker voortzetten’.
Beoordelingscriteria
Lennart van den Houten is beoordeeld op 7 criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzame energie, veilige omgeving, bewuste afvalreductie en slimme logistiek. Harrie ten Have, voorzitter Stichting Super Supermarkt Keurmerk, benadrukt dat het SSK geen eenvoudig te behalen keurmerk is. Ondernemer Lennart van den Houten en bedrijfsleider Jolanda zijn dan ook super dankbaar en trots op het behaalde resultaat. ‘Het is een erkenning voor de zaken waarmee we het verschil maken. En het is voor de klanten ook prettig dat zij boodschappen doen bij een supermarkt waarvan de eigenaar lokaal betrokken en verantwoord onderneemt.’
Van de ruim 6700 supermarkten in Nederland wordt 42% gerund door zelfstandig ondernemers. Zij doen dit als franchisenemers van één van de bekende ketens, maar volledig voor eigen risico. Met Plus van den Houten Stellendam hebben nog zo’n 275 supermarkten in Nederland het Super Supermarkt Keurmerk. Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie Vakcentrum Levensmiddelen in samenwerking met kennisorganisatie TNO.