Actueel

29 Sep

Streekmuseum Goeree-Overflakkee vertelt eilandverhalen in Stellendam

Elke maand organiseert het Streekmuseum een watersnoodwandeling door Stellendam. Ben jij erbij? Ontdek op een laagdrempelige manier de geschiedenis van Goeree-Overflakkee. Ga mee met een gids en beluister de indrukwekkende geschiedenis van Stellendam tijdens de Watersnoodramp van 1953. Wandel door het dorp en ontdek de verhalen van toen, ondersteund door foto’s en de nog steeds aanwezige sporen. Lees meer >>

Den Haag en Den Briel

Sommige straatnamen herinneren nog aan de hulpverlening die na de Ramp op gang kwam. Stellendam werd door Den Haag geadopteerd en men kreeg alzo een Haagsestraat en het Haegse Huus. Voor de eerste opvang van de bewoners heeft de gemeente Brielle zich van haar beste kant laten zien. Als dank aan Brielle kwam er een Brielsestraat in Stellendam.

Wanneer

Zaterdag 5 oktober, 2 november en 7 december ga je langs belangrijke locaties en krijg je inzicht in de enorme impact van de ramp. Elke eerste zaterdag van de maand, start om 10:00 uur bij het Wapen van Stellendam, Voorstraat 2. Deelname kost € 7,50. Aanmelden kan via de webshop van het Streekmuseum (www.streekmuseum.nl) onder de categorie Inschrijving.

Interviewers gezocht

Ben je geïnteresseerd in de verhalen over de Ramp? Of ken je iemand, zoals je vader, moeder, oom of tante, wiens verhaal niet verloren mag gaan? Meld je dan aan als interviewer bij het Streekmuseum info@streekmuseum.nl. Het Streekarchief en het Streekmuseum willen alle eilandverhalen van de Ramp verzamelen en koppelen aan een geografische kaart. Zo worden per straat foto’s en verhalen ontsloten voor toekomstige generaties.