Sport

9 Sep

Richard van den Bos ook winnaar Grote Prijs Flakkeecenter vanuit Melun

Na het winnen van de vorige Grote Prijsvlucht, wint Richard van den Bos ook de Grote Prijs Flakkeecenter vanuit Melun. Donderdag 29 augustus jl. korfden 15 duivencoaches van PV de Combinatie 255 jonge duiven in voor de vlucht vanuit Melun, één van de laatste vluchten van het seizoen. Melun, een historische stad aan de Seine op ca 50 km ten Zuid-Oosten van Parijs en op een afstand van ca 365 km van Middelharnis gelegen. Lees het hele verslag en bekijk de foto van PV De Combinatie >>

Zaterdag 31 augustus jl. was het prachtig weer en de 14.570 duiven van afdeling 5 Zuid Holland (waaronder die van PV de Combinatie) konden om 09.00 uur met een Noord-Oosten wind worden gelost. Gezien de weersomstandigheden zou het een pittige vlucht gaan worden en de verwachtingen waren, dat de eerste duiven een snelheid zouden kunnen halen tussen de 65 en 70 km per uur. Dat dit redelijk in de richting zou komen, bleek wel toen de eerste duiven van de natourvlucht vanuit Grevillers gingen vallen.

Na kwart over 2 steeg de spanning steeds meer, totdat er plotseling 2 jonge duivinnen bij Richard van den Bos rondvlogen. Op dat moment was er nog geen enkele duif bij de meldpost gemeld.

Na enige aarzeling kwamen beide duivinnen naar beneden en de 24-8387996 landde als eerste op de klep om 14.24.45 en won zo met een snelheid van ruim 67 km p/u met een paar seconden voorsprong op een hokgenoot de eerste prijs en werd zo tevens winnaar van de Grote Prijs Flakkeecenter Middelharnis.

Voor duivencoach, Richard van den Bos, de zoveelste overwinning

De jonge winnares heeft het niet van een vreemde, want haar moeder was in 2020 en 2023 de beste duif van Samenspel Zuid Hollandse Eilanden. Zelf had deze jonge duivin nog maar één prijsje gevlogen van de 6 vluchten, die ze is mee geweest. Hierbij moet worden aangetekend, dat het alle 6 vluchten waren met de wind mee (wind op de staart, zoals duivencoaches zeggen) en het soort duiven waar deze jonge duivin van afstamt, voelt zich beter in hun element als er flink moet worden gewerkt, dus met tegenwind, zoals ook nu met de Noord-Oosten wind.

Vorige week heeft Richard van den Bos de jonge doffers (mannetjes) en jonge duivinnen (vrouwtjes) gescheiden en ze mogen nu enkel bij elkaar na thuiskomst van de vlucht. Dit heeft voor deze duivin waarschijnlijk mede bijgedragen aan dit succes.

Naast de 1e prijs bij PV de Combinatie wint deze duivencoach de 5e prijs in Samenspel Zuid Hollandse Eilanden.

Zoals eerder aangemerkt, wint Richard ook de 2e prijs en maakt Wim Huizer met prijs 3 het podium compleet.

Het seizoen is op één weekend na ten einde en de duivencoaches kunnen terugkijken op een wisselend seizoen, wat zeker te maken heeft met de wisselende weersomstandigheden.

De Grote Prijs vluchten zijn weer een succes geweest en PV de Combinatie wil de sponsoren:

Elsto Schilderwerken, Bakkerij Koese, Slagerij van Zuidland, Goed voor Goed, Van Dis Verzekeringen en Hypotheken, Liquidambar Hoveniers, Schoorsteenveegbedrijf Flakkee,  Bert Zwanenburg, Bouwbedrijf van Gurp en Flakkeecenter Middelharnis

hiervoor heel hartelijk danken.