Sport

25 Jul

Piet de Vogel winnaar Grote Prijs Van Dis Verzekeringen vanuit Barcelona

Regio - De vlucht vanuit Barcelona is elk jaar weer speciaal. Het is al eerder aangehaald, maar wat de Tour de France in het wielrennen is, is Barcelona voor de duivensport. Bij menig duivencoach staat deze vlucht hoog op het verlanglijstje om te winnen. Vrijdag 4 juli jl.  stonden er ruim 17000 duiven in Barcelona, afkomstig van duivencoaches uit Frankrijk, België, Luxemburg, Duitsland, Engeland en Nederland. Onder deze duiven waren er 42 ingekorfd door 7 duivencoaches van PV de Combinatie. Lees het hele wedstrijdverslag >>

Barcelona een vlucht op ruim 1100 km van Goeree Overflakkee, is alleen te doen voor de allersterksten.

Om kwart over 7 ’s morgens kwam het verlossende sein om te lossen. De ruim 17000 duiven konden hun thuisreis aanvaarden. Er waaide een stevige Zuid-Westen Wind en dat betekende dat het voor de duiven niet een hele zware vlucht zou worden, ze hebben wind mee, maar wel moesten ze onderweg allerlei hindernissen ontwijken, zoals de Pyreneeën, hoogspanningskabels, roofvogels, valleien ed. (Achteraf gezien is dit de snelste Barcelona, welke ooit is gevlogen)

Zaterdagmorgen 5 juli jl. ziet Piet de Vogel zijn fameuze “Bles” met ringnummer 20-1466312 op het dak landen. De adrenaline schoot bij Piet door zijn lichaam, zou deze doffer de prestatie van 2023 evenaren? Ook toen won deze duif de Grote Prijs op Barcelona. Na de duif gemeld te hebben bij meldpost, Marlien van den Bos, kreeg hij het verlossende antwoord. De 1e prijs bij PV de Combinatie en tevens winnaar van De Grote Prijs Van Dis Verzekeringen en Hypotheken.

Een ongekende prestatie van deze duivencoach en zijn fameuze “Bles”. Piet de Vogel die zich de laatste jaren meer en meer aan het specialiseren is op de Vlucht der Vluchten, wint ook dit jaar weer.

Ook nationaal en internationaal is het een vroege prijs.

Deze geweldige doffer heeft als vader een zoon van de Driftkikker x zus van de Barcelonaduivin en als moeder een duif van Simon IJnsen, verkregen d.m.v. een ruiling.  De afkomst verloochent zich niet.

Verder geeft de “Bles” zijn goede genen door, want een zoon vloog een week eerder een top 100 prijs van Nat. Bordeaux Sector 2 bij vriend Theo van Dongen.

Ook de nestbroer van de “Bles” is een prima vlieger en wint zowel in 2023 als 2024 prijs van Barcelona. Dit jaar als 2e afgevlagd bij PV de Combinatie.

Een fantastische prestatie op deze vlucht prijs 1 en 2 te winnen en dat nog met 2 broers.

De Grote Prijs van Dis Verzekeringen en Hypotheken heeft zo een prachtige winnaar gekregen.

Jan Polder pakt prijs 3 en maakt het podium compleet.

Tekst en foto: PV de Combinatie