Actueel

1 Jul

Ongeval kruising Magdalenadijk N498 Achthuizen

Achthuizen – Op woensdagmiddag 19 juni 2024 vond er een ongeval plaats op de kruising N498 Magdalenadijk met de Bommelsedijk in Achthuizen. Een bestuurster van een scooter stak daar de kruising over, die bekend staat als gevaarlijk en waarvoor een (brom-)fietstunnel onder de weg is aangebracht. Ze werd geschept door een auto, waarvan de bestuurster niet verwachtte dat ze oversteken zou en die met de toegestane snelheid op de N498 reed. Lees meer >>

Volgens de woordvoerder van politie was de bestuurder van de scooter een 16-jarigmeisje dat de auto, naar eigen zeggen, over het hoofd zag. Ze stond bij de kruising stil met haar scooter en zag, dacht ze, geen verkeer meer rijden op de N498 en stak op haar scooter de weg over. Op dat moment reed daar de bestuurder van een personenauto, een 27-jarige vrouw. Zij zag dat er iemand op een scooter stond te wachten voor de kruising ,maar schrok dat deze plots overstak en kreeg het, naar eigen zeggen, zo op het laatste moment niet meer aangeremd en botse met bijna volle snelheid op het slachtoffer.

De scooterrijdster had volgens omstanders “enorm veel geluk” en kwam er zonder grote verwondingen vanaf. Beide bestuurders uit gemeente Goeree-Overflakkee zijn door het aanwezige ambulancepersoneel nagekeken.