Actueel

29 Sep

Nieuwe expositie in de Remonstrantse kerk Sommelsdijk

Sommelsdijk - Van 2 t/m 30 oktober 2024 exposeren Marijke van Dijk en Jan Hulsmann in de Remonstrantse kerk aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk. Jan Hulsmann startte 17 jaar geleden met het maken van keramiek en Marijke van Dijk startte 17 jaar geleden. Op deze expositie zijn schilderijen, en klein digitaal werk afgedrukt op alu-dibond te zien. U bent van harte welkom bij deze expositie na de kerkdienst op zondag en op verzoek...lees meer >>

Jan Hulsmann startte 17 jaar geleden met het maken van keramiek. Hij vindt het heerlijk om achter zijn draaitafel met klei of porselein bezig te zijn. Zijn objecten (meestal potten en vazen) worden thuis gebakken in een elektrische oven, gasoven of houtoven. De gebruikte technieken zijn RAKU, saggar, pitfire en kopermat. Het geeft hem veel plezier om op exposities, kunstmarkten en kunstroutes met belangstellenden te praten over de objecten en de gebruikte technieken. Hij exposeert meestal samen met zijn vrouw Marijke.

Marijke van Dijk startte 17 jaar geleden met het maken van keramiek. Ervoor beperkte haar creativiteit zich tot handwerken in diverse vormen en lezen over kunstgeschiedenis. Zij kreeg steeds meer behoefte om zich ook uit te leven in schilderen, digitaal tekenen, glasfusie en mixed media waarvoor zij ook opleidingen en cursussen volgde. Haar inspiratie haalt zij uit alledaagse dingen om haar heen, thema’s, afval en ingevingen. Zij werkt impulsief, meestal zonder het eindresultaat al voor ogen te hebben. Haar werk is meestal abstract en kleurrijk. Samen met haar man Jan staat zij regelmatig op exposities, kunstmarkten en kunstroutes.

Op deze expositie zijn schilderijen, en klein digitaal werk afgedrukt op alu-dibond te zien.

U bent van harte welkom bij deze expositie na de kerkdienst op zondag (vanaf 11.00 uur tot ongeveer 12.00 uur), op verzoek (even aanbellen bij de fam. Schrier die boven de kerk woont) en elke woensdagochtend van 10.00 - 12.00 uur.

N. Snoek