Leerlingen CSG Prins Maurits in actie voor vervolgde Christenen

Tekst en foto: CSG Prins Mauruts - In maart en april 2024 zijn mavo-1 leerlingen van de CSGPrins Maurits bezig geweest met het thema ‘’vervolgde Christenen’’. In aanloopnaar de themadag op 8 april werd er bij de verschillende vakken aandachtbesteed aan dit onderwerp. Zo werd er bij aardrijkskunde nagedacht over deverschillende landen waar Christenvervolging plaatsvindt. Bij godsdienst kwamenvervolgens de verschillende wereldgodsdiensten aan de orde. Ook bij dedagopeningen stond het thema christenvervolging centraal.

Een medewerker van de Stichting Hulp Vervolgde Christenengaf op de themadag een voorlichting over het werk van de stichting. Daarnaastgingen de leerlingen ook zelf aan de slag. De activiteiten bestonden o.a. uithet uitvoeren van opdrachten in een escaperoom, het bekijken van filmpjes oververvolgde Christenen en vervolgens hebben ze die gepresenteerd aan de rest vande groep.

Na de themadag werden er tijdens de Engelse lesbemoedigingskaarten geschreven, die op een later moment worden uitgedeeld onderde vervolgde christenen. Om de stichting financieel te ondersteunen, kregenalle leerlingen één of meerdere dozen met pepermunt mee om te verkopen. Eendrietal topverkopers: Jesse, Rhodé en Femke uit M1A kregen als bedankje eenmooie prijs voor hun inzet. De totale opbrengst van €2.170,65 werd via eencheque op 7 juni jl. overhandigd aan de heer

Westerbeke van Stichting Hulp Vervolgde Christenen.