Algemeen

17 Sep

Kinderopvanglocaties op Goeree-Overflakkee gaan werken met educatief verkeersprogramma

Middelharnis - Om de verkeersveiligheid te vergroten, krijgen kinderopvanglocaties en peuterspeelzalen in gemeente Goeree-Overflakkee het educatie veverkeersprogramma ‘Leer in het Verkeer’. Op woensdag 11 september overhandigde wethouder Henk van Putten een leskist aan Kinderopvang KidzEiland, locatie Peuterbos in Middelharnis. Later dit jaar krijgen ook andere kinderopvanglocaties en peuterspeelzalen op Goeree-Overflakkee deze leskist. Dit verkeersprogramma wordt aangeboden namens de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Goeree-Overflakkee (RPV-GO). Lees meer >>

 Verkeersbewustzijnvergroten met ‘Leer in het Verkeer’

‘Leer in hetVerkeer’ helpt jonge kinderen en hun ouders om meer aandacht te hebben voorverkeersveiligheid. In de leskist zitten leuke en leerzame materialen, zoalsboekjes, vertelplaten, spelletjes en een verteltas met knuffel ‘Joep’. DeJoep-in-het-Verkeer-tas gaat om de beurt mee naar huis met de kinderen. Via deonline lesomgeving krijgen de ouders na iedere les een ouderbrief en een liedjetoegestuurd die ze samen met hun kind kunnen beluisteren. Zo blijven ze op eenlaagdrempelige manier betrokken bij de verkeerseducatie van hun kinderen enkunnen ze thuis samen met hun kinderen aan de slag gaan met dit onderwerp.Ouders spelen immers een belangrijke rol in het aanleren van verkeersveiliggedrag door zelf het goede voorbeeld te geven.

WethouderVan Putten benadrukt belang van verkeersveiligheid

Op woensdag 11september sprak wethouder Henk van Putten met de kinderen, medewerkers enouders van Peuterbos over verkeersveiligheid en het programma Leer in hetVerkeer. De wethouder is verheugd om kinderopvang Peuterbos de eerste leskistte mogen overhandigen: “Het is belangrijk dat kinderen al jong leren hoe zeveilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Met dit programma willen we zowelkinderen als hun ouders aanmoedigen om samen veilig verkeersgedrag te leren entoe te passen."

Ga voor meerinformatie over het programma Leer in het Verkeer naar www.leerinhetverkeer.nl.