Sport

22 Jul

14:12

Jubileum Sloeproeien Gelias Herkingen "

Herkingen - Sloeproeivereniging Gelias bestaat 12,5 jaar! Blijkbaar was de oprichting van een roeiclub een goed idee, want met veel enthousiasme wordt het eerste jubileum gevierd aansataande 27 juli 2024. "Er zijn nog leden die er vanaf het begin bij zijn, onder andere de penningmeester, die niets wil missen van deze geweldige sport. Er werd gestart met 10 personen en een aluminium reddingssloep. Daarna is een kromhout whaler voor 8 personen en een stuur in gebruik genomen." Lees meer >>

Vervolg

Afgelopen jaren zijn er nationale wedstrijden geroeid en ook een bruggentour op de Theems in Londen. Er wordt geroeid vanuit de haven van Herkingen. Tijdens de training legt de groep flink wat kilometers af tot Bruinisse, langs de Mosselbank, en langs boeien in de Grevelingen. "We varen uit totdat er koppen op het water staan. Wanneer het vriest lassen we een winteractiviteit in om de houten sloep zelf te onderhouden. Dames en heren zitten bij onze mooie vereniging schouder aan schouder op de bankjes, ieder een lange houten roeiriem en trekken maar!"

Kennismaken

Wie wil kennismaken en het volgende lustrum mee wil maken, kan zich aanmelden via info@gelias.nl  "Dan word je in de boot genomen en weer veilig thuis gebracht. Wel met blaren op je handen en volgende dag spierpijn in de armen, maar ook een prachtige ervaring rijker! En wie weet vier je het volgende jubileum dan met ons mee. Welkom!"