Actueel

20 Aug

Gemeente Goeree-Overflakkee: Tegeltaxi GO haalt gratis uw tegels op

Goeree-Overflakkee - Heeft u interesse in het vergroenen van uw tuin? Wij helpen u met het opruimen van tegels die u verwijdert om plaats te maken voor groen. Tegeltaxi GO haalt namelijk vanaf eind april gratis de overgebleven tegels op. Aldus gemeente Goeree-Overflakkee. Lees meer >>

Dit jaar nemen we als gemeente voor de derde keer deel aan het NK Tegelwippen, met als doel meer ruimte vrij te maken voor groen. Op dit moment staat de teller van gewipte tegels in Goeree-Overflakkee op ongeveer 1.306 tegels! Naast dat het een leuke en vriendschappelijke strijd is tegen onze buurgemeente de Hoekse Waard, biedt het ons ook de kans Nederland beter voor te bereiden op de klimaatveranderingen.

Wilt u graag gebruik maken van de gratis Tegeltaxi? De Tegeltaxi GO rijdt elke twee weken op afspraak tot eind oktober 2024! Informatie over de Tegeltaxi en het maken van een afspraak vindt u hier.

Subsidie voor het vergroenen

Gemeente Goeree Overflakkee en het Waterschap Hollandse Delta willen de inwoners graag een handje helpen en stimuleren om de tuin te vergroenen of op andere manieren klimaatkrachtiger te maken. Hiervoor zijn verschillende subsidies beschikbaar gesteld. Deze kunt u vinden op de website Klimaatkrachtig GO.

Bron: gemeente Goeree-Overflakkee