Actueel

1 Jul

Ex-drugcrimineel Johan Toet zondag in Sommelsdijk

Sommelsdijk - Zondag 23 juni is evangelist Johan Toet te gast bij Christengemeente Lachai-Roï, aan de Gerard Walschapstraat 22 te Sommelsdijk. Lees meer >>

Johan werd op 14 augustus 1971 geboren in de Schilderswijk in Den Haag. Met een vader die alcoholist was en een volksbuurt vol duisternis, waren afwijzing, geweld en criminaliteit de ingrediënten van zijn jeugd. Johan kopieerde wat hij zag en leefde zijn jeugd als coke verslaafde, geldzuchtige, volledig ontspoorde crimineel.

Keer op keer eindigde Johan in de cel en was hij voor niemand goed genoeg. Johan nam een besluit: ‘Ik pak alles wat ik kan pakken en wordt de grootste crimineel van het land’. Hij pakte veel, maar het was nooit genoeg. Totdat hijzelf werd opgepakt, letterlijk en figuurlijk. Na jaren van waanzin en overmatig drugsgebruik, ondergedompeld in weelde en in duisternis viel het doek in 2002. Johan werd veroordeeld tot bijna vijftien jaar celstraf.

In 2005 werd Johan in de gevangeniscel gegrepen door de onvoorwaardelijke liefde van God. Hij kwam als een tsunami met Zijn liefde en genade en transformeerde Johan helemaal. Jezus zette zijn hele leven radicaal op zijn kop.

Na zijn bovennatuurlijke ontmoeting met God in zijn cel wist hij maar een ding: ‘Dit moet de hele wereld weten’. Johan werd zo gegrepen door het vuur en de passie van Jezus dat hij meteen wist: ‘Ik zal de hele wereld overgaan en iedereen die ik maar voor mijn voeten krijg, getuigen over de onvoorstelbare goedheid en liefde van God!’.

Nadat Johan tien jaar had gezeten kwam hij vrij. Zijn vrouw Brenda kwam ook tot geloof en uiteindelijk ook zijn ouders, broer en al zijn kinderen. Inmiddels wonen Johan en Brenda in Brazilië, vanwaar ze o.a. openluchtcampagnes organiseren in verschillende Zuid-Amerikaanse landen. Ook hebben ze er een missiehuis gebouwd. Daar trainen en discipelen ze medegelovigen en maken hen gereed om een verschil te maken in de wereld.

Herken jij je in het verhaal van Johan? Ervaar jij ook afwijzing, leegte of heb je te dealen met een verslaving? God heeft ook jou onvoorwaardelijk lief! Hij wil ook jou leven radicaal veranderen!

Kom zondagochtend om 10 uur naar de dienst!

Zondagavond om 19 uur is er weer een ‘Herstel & Leef’ avond.

Deze avond gaan we dieper in op Gods woord waarin Hij ons Zijn liefde laat zien. We willen vanuit de bijbel laten zien dat God herstel en leven wil brengen. Daarnaast willen we praktisch met je in gebed om herstel te ontvangen daar waar nodig, in jouw geest, ziel of lichaam. Ook zal er gelegenheid zijn om gedoopt te worden.

Je zult merken dat dit een blijde boodschap is. Een boodschap vol hoop. Een boodschap die je leven zal veranderen.

De toegang is vrij in beide diensten. Iedereen is welkom of je nu geloofd of niet geloofd.