Echtpaar Schulz-Sauerbier uit Sommelsdijk viert 65-jarig huwelijk

Echtpaar Schulz-Sauerbier vierde afgelopen dinsdag 27 augustus hun 65-jarig huwelijksjubileum. Wethouder Henk van Putten ging langs in Sommelsdijk en feliciteerde hen namens het college van burgemeester en wethouders. Ans Sauerbier en Günter Schulz leerden elkaar kennen tijdens een culturele uitwisseling van de mandoline-orkesten in 1953 in Duitsland. Na die tijd hielden ze contact waarna Günter in 1956 definitief naar Nederland kwam. Een aantal jaar later trouwden ze in het stadhuis van Rotterdam. Lees meer >> 

Lange tijd hebben Ans en Günter in Rotterdam gewoond, waar ook de kinderen opgegroeid zijn. Ze hebben een zoon en een dochter. Ook hebbenze 4 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen waar ze erg betrokken bij zijn. In 2016 is het stel vanuit Hoogvliet verhuisd naar Sommelsdijk om dichterbij het oudste kleinkind te gaan wonen, wat heel fijn is.

Toen Ans en Günter kinderen kregen, zorgde Ans voor de kinderen. Ze is in 1978 weer gaan werken op een kantoor. Günter werkte als machinezetter bij de krant. Ans was graag bezig met legpuzzels en ministeck.Tegenwoordig speelt ze spelletjes op de computer en maakt ze graag kruiswoordpuzzels. Günter was vroeger veel met muziek bezig en had een muziekgroepje ‘De Tarwekorrels’. Voor de kleinkinderen speelde hij altijd Disneyliedjes op de piano. Günter schrijft ook graag verhalen op nederlands.nl. Zo af en toe publiceert hij nog iets nieuws.

De achterkleinkinderen zijn dol op Ans en Günter en noemen ze opa en oma ijs, omdat ze altijd een vriezer vol met ijsjes hebben. Iedere maandagmiddag gaan 3 achterkleinkinderen op bezoek bij opa en oma ijs. Ze hebben dan pianoles gehad en vertellen Günter graag alles over de les. Günter heeft zelf ook een passie voor piano. Maar doordat hij slecht is gaan zien, kan hij het zelf helaas niet meer.

Het echtpaar staat altijd voor iedereen klaar. En hoewel ze minder mobiel zijn, vinden ze het fijn er soms even opuit te gaan voor een boodschap met de vrijwillige vervoersservice AutoMaatje. Nu het stel WhatsApp ontdekt heeft, genieten ze volop van alle foto’s van de klein- enachterkleinkinderen.