ChristenUnie op werkbezoek in Ooltgensplaat

Onlangs ging de ChristenUniefractie op werkbezoek in Ooltgensplaat. Als eerste werd een bezoek gebracht aan aardappelhandel Meijer B.V. Een prachtig bedrijf, waar dankzij innovatie efficiënt gewerkt kan worden. De opslag en verpakking van aardappelen, afkomstig van het eiland en ver daarbuiten, verloopt vrijwel geheel geautomatiseerd. Een groot deel van de aardappelen gaat naar verre oorden waar veel vraag is naar de goede Nederlandse aardappelen. De fractie vond het mooi om te zien hoe dit familiebedrijf vol passie bijdraagt aan de wereldwijde voedselvoorziening. Lees meer >>

Na het bezoek aan dit bedrijf vertrok de fractie op de fiets voor een interessante rondleiding door Ooltgensplaat waarbij allerlei locaties en situaties onder de aandacht werden gebracht. Na het eten van een lekker broodje bij ‘t Centrum vertrok de fractie naar het bedrijventerrein voor een bezoek aan Budi. Dit bedrijf is specialist in o.a. het lasersnijden van staal, rvs en aluminium. Lasersnijden van plaatwerk heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen en wordt steeds vaker toegepast in de constructie- en machinebouw voor een efficiënter productieproces. Door de bevlogen directie werd een rondleiding gegeven door dit innovatieve bedrijf. De fractie vond het mooi om te horen dat veel lokale bedrijven de weg naar Budi goed weten te vinden en deze bedrijven elkaar onderling versterken. Na de rondleiding ging de fractie nog uitgebreid in gesprek over de kansen en zorgen die er zijn. De ChristenUniefractie was onder de indruk van beide bedrijven.

Fractievoorzitter Mariëlle van den Berg: “Het is elke keer weer verrassend hoeveel mooie en innovatieve bedrijven er zijn op Goeree-Overflakkee. Als fractie vinden we het belangrijk om regelmatig werkbezoeken te doen, zodat we kunnen zien en horen wat er leeft en speelt op ons eiland. We kijken terug op een leerzame dag!”