Actueel

28 Sep

Bijeenkomsten 65-plussers Goeree-Overflakkee: voorkom vallen met eenvoudige tips

We willen allemaal gezond en zelfstandig blijven, ook als we ouder worden. Een val kan echter vervelende gevolgen hebben, vooral voor ouderen. Daarom organiseert gemeente Goeree-Overflakkee op 30 september, 2 en 3 oktober, bijeenkomsten over valpreventie: We nodigen alle 65-plussers uit om deel te nemen. Tijdens de bijeenkomsten leert u hoe u het risico op vallen kunt verkleinen. U kunt een Valrisicotest doen en de Smart Floor uitproberen. Twee medewerkers van het Sportteam van de gemeente geven voorlichting en laten oefeningen zien die u thuis kunt doen om vallen te voorkomen. Lees meer >>

Bijeenkomsten over valpreventie op 30 september, 2 en 3 oktober

Tijdens de bijeenkomsten leert u hoe u het risico op vallen kunt verkleinen. U kunt een Valrisicotest doen en de Smart Floor uitproberen. Twee medewerkers van het Sportteam van de gemeente geven voorlichting en laten oefeningen zien die u thuis kunt doen om vallen te voorkomen. Daarnaast is het vooral een gezellig samenzijn met koffie en thee.

De bijeenkomsten vinden plaats op:

  • Maandag 30 september van 13.00 tot 15.00 uur in Verenigingsgebouw Oostdam in Goedereede (Jongkoenstraat 1);
  • Woensdag 2 oktober van 10.00 tot 11.30 uur in Wooncomplex Han de Lignieplein in Herkingen (in het zaaltje);
  • Donderdag 3 oktober van 10.00 tot 11.30 uur in de D’8 Huiskamer in Achthuizen (Pastoor van Luenenstraat 20);
  • Donderdag 3 oktober van 15.00 tot 16.00 uur in het wijkcentrum in Middelharnis (Doetinchemsestraat 27).

Campagne ‘Ik sta sterk’

Deze voorlichtingscampagne maakt deel uit van de landelijke actie ‘Ik sta sterk’, opgezet door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het doel is om ouderen en hun omgeving bewust te maken van het valrisico en hen te ondersteunen met tips en oefeningen.

Uitleg Valrisicotest

Tijdens de bijeenkomsten kunt u de Valrisicotest doen. Deze test geeft snel inzicht in uw persoonlijke valrisico: laag, verhoogd of hoog. De uitslag bespreekt u met een medewerker van het Sportteam, die u advies geeft over vitaliteit en leefstijl.

Uitleg Smart Floor

Daarnaast kunt u de Smart Floor uitproberen. Dit is een speciale vloer die uw loopstijl meet. De gegevens worden geanalyseerd om uw valrisico te voorspellen. Zo krijgt u gericht advies om uw evenwicht en loopstijl te verbeteren.

Kom langs bij een van de bijeenkomsten en leer hoe u sterk en stabiel blijft! Deelname is gratis en u kunt zonder afspraak binnenlopen.